Ryanair umoril straty a oznámil zisk po zdanení za 1. kvartál 2022/2023

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair oznámila za 1. kvartál súčasného obchodného roka zisk po zdanení, prvý zisk v kvartáli za tri roky. Výsledok síce zaostal za ziskom spred nástupu pandémie, na druhej strane, prekonal očakávania trhov. Informovali o tom agentúra Reuters a server RTTNews.

Ryanair v pondelok oznámil, že za 1. štvrťrok obchodného roka 2022/2023, ktorý sa začal v apríli, dosiahol zisk po zdanení na úrovni 170 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období pred rokom vykázal stratu 273 miliónov eur. Analytici pritom očakávali zisk na úrovni 157 miliónov eur. Výsledok je však stále hlboko pod ziskom po zdanení z obdobia apríl - jún 2019, v ktorom Ryanair vykázal tento zisk na úrovni 243 miliónov eur.

Spoločnosť zároveň upozornila, že zatiaľ nemá zmysel poskytovať odhad na celý obchodný rok. "Aj keď naďalej dúfame, že vysoká zaočkovanosť v Európe umožní plné zotavenie leteckej dopravy a cestovného ruchu, nemôžeme ignorovať riziko nových variantov COVID-19 v jesennom období," uviedol šéf spoločnosti Michael O'Leary.

Celkové tržby Ryanairu predstavovali 2,6 miliardy eur. V medziročnom porovnaní to znamená rast približne o 600 %.

rNUlife.sk / OTS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.