Predstavujeme prvú hviezdu Metronome Prague 2023: M83

Najväčšia pražská medzinárodná hudobná a umelecká udalosť začína odkrývať programové karty už šiesteho ročníka, ktorý sa uskutoční 22.–25. 6. 2023 na pražskom Výstavišti. K najsilnejším zážitkom bude bezosporu patriť hviezdny elektronický projekt M83. Najlacnejšie vstupenky z limitovanej edície 2023 kusov sú už v predaji.

Je to Potvrdené! Praha sa môže tešiť na kapelu multiinštrumentalistu Anthonyho Gonzaleza a jeho zvukovú tsunami zloženú zo syntetizátorov, gitár, vokálov a epických refrénov.

 Skupinu založili v roku 1999 na strednej škole v Antibes Anthony Gonzalez a Nicolas Fromageau pod názvom M83, ktorý bol inšpirovaný galaxiou Messier 83 v súhvezdí Hydry. Svoj prvý štúdiový album „M83“ nahrali na jar roku 2001 a už ich druhý album, „Dead Cities, Red Seas and Lost Ghosts“, sa stretla s medzinárodným ohlasom a vyniesla ho do najvyšších poschodí elektronickej hudobnej scény. 

V roku 2006, po americkom turné k tretiemu albumu „Before the Dawn Heals Us“, Nicolas Fromageau skupinu opustil. Jednohviezdna M83 žiari sólovo ďalej a nasledujú ďalšie úspešné albumy „Digital Shades Volume 1 (2007)“, „Saturdays = Youth“ (2008), „Hurry Up, We're Dreaming“ (2011), „Junk“ (2016) a „DSVII“ (2019). 

M83 získala v roku 2012 nomináciu na MTVU Woodie Awards s videom k piesni „Midnight City“ a v roku 2013 na Grammy Awards za alternatívny dvojalbum „Hurry Up, We're Dreaming“.

Midnight City má na youtube takmer 394 miliónov zhliadnutí za 11 rokov.

Metronome Prague 2023 pokračuje v plnej sile a s odhodlaním potvrdiť svoje postavenie najvýznamnejšej hudobnej a umeleckej udalosti v Prahe, a to za pomoci 8 samostatných scén s viac než 50 hudobnými projektmi reprezentujúc vyše 300 umelcov, ktorí na nich vystúpia. V žánrovo bohatom hudobnom programe plnom zvučných mien svetovej i tuzemskej proveniencie si každý návštevník bez rozdielu veku nájde to svoje. 

Už po šiesty krát sa bude Metronome Prague konať v areály Výstavišta Praha, teda priamo v centre hlavného mesta ČR. A to je u akcie tejto veľkosti naozaj výnimočné. Exkluzívny program neni zďaleka všetkým, čo ponúka – nebývalý komfort pre návštevníkov, dostatok miest k sedeniu, chill-out zóny či bohatá gastronómia umocňujú celkový zážitok a prispievajú k maximálnej spokojnosti návštevníkov.

Predaj vstupeniek na nadchádzajúcí ročník už bol spustený na webe metronome.cz.

rNUlife.sk / metronome festival

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.