Cena verejnosti: Ešte stále môžete zahlasovať za stavbu roka na Slovensku

Aktuálne o Cenu verejnosti bojuje 16 stavieb, prvá je priebežne Lanová dráha Jasná, Biela Púť - Priehyba v tesnom závese sú NEMOCNICA BORY, Active Zone - Stredná športová škola Poprad, KVETY.SK TRADE CENTRUM či Rekonštrukcia budovy bývalej Eskontnej banky.

Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva – ABF Slovakia, Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky, Únia miest Slovenska, Slovenská komora stavebných inžinierov, Zväz stavebných podnikateľov Slovenska, Slovenská technická univerzita v Bratislave, Stavebná fakulta, Technický a skúšobný ústav stavebný, n. o., Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., Nakladatelství FORUM s. r. o., organizačná zložka vyhlásili minú jeseň 28. ročník celoštátnej verejnej neanonymnej súťaže Stavba roka 2022.

Poslaním súťaže je podpora kvality stavebných diel realizovaných na Slovensku, ako súčasť uceleného systému zabezpečovania kvality vo výstavbe a stavebníctve. Jedným z gestorov tohto systému je Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky a garantmi kvality jeho realizácie sú Zväz stavebných podnikateľov Slovenska, Slovenská komora stavebných inžinierov a Slovenská komora architektov.

Súťaž sa vyhlasuje pre stavby v kategóriách „Budovy“ a „Inžinierske stavby“ (nová stavba, obnova, rekonštrukcia). Všetky stavby musia byť realizované na území Slovenskej republiky bez ohľadu na štátnu príslušnosť fyzických osôb a krajinu registrácie právnických osôb zúčastnených na ich realizácii (autorov architektonického riešenia, projektantov, hlavných zhotoviteľov, stavebníkov či developerov). Do 28. ročníka súťaže je možné prihlásiť všetky stavby dokončené v čase od 1. 4. 2021 do 31. 12. 2022.

HLASUJTE do 19.3.2023 na : Stavba roka 2022 cena verejnosti (zoznam.sk)

Celoštátna verejná neanonymná súťaž realizovaných stavieb na Slovensku Stavba roka, začala svoju tradíciu v roku 1995 predchodkyňou Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva – ABF Slovakia, a to Nadáciou pre rozvoj architektúry a stavebníctva, transformovanej na Združenie v roku 1997.

Združenie vyhlasuje súťaž každoročne na podporu kvality realizácie stavebného diela ako súčasť uceleného systému zabezpečovania kvality vo výstavbe a stavebníctve s cieľom dosiahnutia európskych štandardov v reálnom čase.

Súčasťou súťaže Stavba roka je Cena verejnosti, každoročne od roku 2009 udeľovaná širokou verejnosťou internetovým hlasovaním prostredníctvom známeho internetového portálu. O túto cenu sa uchádzajú všetky stavby, prihlásené do súťaže. Jej poslaním je, okrem účinnej profesionálnej propagácie úrovne odvetvia výstavby a stavebníctva a súťaže, šírenie osvety, zvyšovanie vedomostného potenciálu občanov v oblasti architektúry a stavebníctva, ako aj upevňovanie zdravého sebavedomia pri ich aktívnom ovplyvňovaní vecí verejných vo výstavbe miest a obcí, ktoré sa ich dotýkajú.

Podmienky súťaže a všetky potrebné dokumenty nájdete na https://www.stavbaroka.eu

Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže STAVBA ROKA 2022 :

22. marca 2023 o 20:10 h na Dvojke, RTVS

rNUlife.sk / Stavba roka ZSPS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.