MTV Video Music Awards 2023 ovládla Taylor Swift

Konkurencii vypálila rybník! Z jej 11 nominácií získala až 9 ocenení! Aj taký bol ďalší galavečer odovzdávaní hudobných cien legendárnej americkej hudobnej televízie MTV v utorok 12. septembra v noci, v Prudential Center v New Jersey. Počas priameho prenosu sme mali možnosť nielen spoznať víťazov, ale aj sledovať špeciálne live vystúpenia umelcov pripravené len pre túto špeciálnu príležitosť.

Taylor Swift získala aj hlavnú cenu na 2023 MTV Video Music Awards za svoje hudobné video "Anti-Hero" v noci plnej prekvapení.

"To je neuveriteľné. Skutočnosť, že ide o ocenenie získané na základe hlasovania fanúšikov, pre mňa znamená veľa," povedala Swift vo svojej ďakovnej reči. "Nemôžem uveriť, že to bolo už pred rokom, keď som oznámila vydanie albumu 'Midnights'."

Táto noc patrila prakticky Taylor Swift od samého začiatku. Prví s live vystúpením neboli nikto iný ako dnes už legendárna chlapčenská skupina NSYNC, ktorí sa znovu spojili v novej hudobnej tvorbe, a zároveň odovzdali ocenenie za najlepšie popové video Taylor Swift.

V synchronizovaných oblekoch umelci ako Justin Timberlake, Joey Fatone, Lance Bass, Chris Kirkpatrick a JC Chasez zdieľali pódium počas večera spolu s megahviezdou večera, práve spomínanou Taylor Swift. Lance Bass jej dokonca podal priateľský náramok, presne tak, ako to robia fanúšikovia na jej koncertoch. "Si personifikácia popu," povedal.

Neskôr sa najviac nominovaná umelkyňa vrátila na pódium, aby si prevzala cenu za pieseň roka za "Anti-Hero" a tiež ocenenie za najlepšiu réžiu.

Taylor Swift si odniesla deväť z jedenástich cien, za ktoré bola nominovaná, vrátane ceny pre umelkyňu roka v kategórii, ktorú tvorili výhradne ženy po prvýkrát v histórii VMA. Zdroj: Charles Sykes/Invision/AP

Jej spolupracovníčka na remixe piesni "Karma (Remix)", Ice Spice, získala cenu za najlepšieho nového umelca. "Ó, Bože, to je tak skvelé," povedala. "Chcem sa poďakovať mojim miláčikom."

Nová hudba bola hojnou súčasťou celej šou. Hosť Nicki Minaj predviedla svoj najnovší singel, snový "Last Time I Saw You", predtým ako sa pustil do zbrusu nového teaseru horiaceho trapu z jej fanúšikmi veľmi očakávaného albumu "Pink Friday 2".

"Nie som nič podobné, ako ty," rapuje, "Som na úplne inej úrovni."

Hoci Swift dominuje, VMAs sa zamerali na globálnu silu hudby. K-pop chlapčenská skupina Tomorrow X Together (TXT) a brazílska superstar Anitta uviedli svoju novú spoluprácu, lesklý retro-pop s názvom "Back for More".

Ďalšia kórejská skupina Stray Kids priniesla na pódium skladbu "S-Class", regionálna mexická hviezda s umeleckým menom Peso Pluma predviedol pieseň "Lady Gaga" a reggaetoner Karol G predstavil skladby "Oki Doki" a "Tá OK (remix)".

Komička Tiffany Haddish odovzdala ocenenie za "Najlepší Afrobeats" v inauguračnom roku tejto kategórie, ktoré získali Rema a speváčka Selena Gomez za ich masívny hit "Calm Down".

https://youtu.be/jlcdC2ZeTgc?si=Jtt1r-pnFY-K5-My

"Afrika tu je!" začal Rema svoju prijímaciu reč. "Pozdravujem Felu (Kutiho), ktorý prvý začal s Afrobeats... a chcem veľmi pozdraviť aj ďalšiu generáciu Afrobeats."

Gomez stála kúsok ďalej od mikrofónu, ale skočila do reči, keď ju Rema vyzval, a povedala divákom: "Chcem poslať všetku moju lásku Nigérii, ďakujem."

Kolumbijská ikona Shakira získala ocenenie Video Vanguard Award a predviedla neuveriteľný dvojjazyčný medley svojich hitov z desaťročí - "She Wolf", jej spoluprácu s Rauwom Alejandrom "Te Felicito", virálny a rekordný "Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53" s Bizarrap medzi nimi - v sete predstavenom jej spolupracovníkom z piesne "Hips Don't Lie" Wyclefom Jeanom.

"MTV, ďakujem vám, že ste tak veľkou súčasťou mojej kariéry už od mojich 18 rokov," povedala Shakira a poďakovala sa aj svojim rodičom a svojim deťom, ktorých priviedla na šou.

"To je pre vás moji ľudia, moji ľudia z Latinskej Ameriky, vnútri aj mimo tejto krajiny," povedala a prešla na španielsky. "Ďakujem vám za to, že ma inšpirujete a že do mňa vkladáte toľko sily a túžby ísť vpred, veľmi vás ľúbim."

Získala tiež ocenenie za najlepšiu spoluprácu za pieseň "TQG", jej skladbu s Karol G. Dvojica prezentovala svoj príhovor úplne po španielsky. "Keby moja spolupráca s legendárnou Shakirou bola takáto impozantná, tak ocenenie s ňou je niečo z iného sveta," vyhlásil Karol G.

Diddy obdržal Global Icon Award od Mary J. Blige a svojej dcéry Chance Combs. Je tretím držiteľom tohto ocenenia, nasledujúc po Red Hot Chili Peppers v roku 2022 a Foo Fighters v roku 2021.

Legendárny rapper sa tiež predstavil na VMAs po prvýkrát od roku 2005. Bola to neuveriteľná kolekcia niektorých jeho najväčších hitov ako "Bad Boy for Life" a "Mo Money Mo Problems", ktoré sprevádzali niektorí z jeho najväčších spolupracovníkov: Yung Miami, Keyshia Cole a najsladší z nich všetkých, jeho syn King Combs.

"Víťazí láska, ľudia, víťazí láska," začal svoju reč. "Začínal som ako novinár, nevedel som, že raz budem tu." Potom naviedol publikum v pokrik "bad boy". "To je na 30 rokov," pokračoval. "Modlím sa k Bohu, aby ste mohli robiť to, čo milujete, minimálne 30 rokov."

Lil Wayne otvoril šou vystúpením svojej novej skladby "Kat Food." Ihneď potom Olivia Rodrigo priniesla svoje hudobné video "Vampire" na pódium, predtým než prešla k svojej vtipnej pop-punkovej skladbe "Get Him Back!"

LIVE vystúpení bolo veľa: Cardi B a Megan Thee Stallion priniesli "Bongos" naživo s veľkou choreografiou; Demi Lovato zahrala rock 'n' roll medley svojich najväčších hitov: "Heart Attack", "Sorry Not Sorry", "Cool for the Summer" predtým, než bola udelená cena za najlepšiu K-pop skladbu skupine Stray Kids.

Neskôr získala Anitta cenu za "najlepšie latino" druhý rok po sebe a predniesla jednu z najprívetivejších ďakovných rečí tejto noci - "Chcem poďakovať aj sama sebe," smeje sa. "Pretože pracujem tak tvrdo!"

Pri konci show oslávili MTV Video Music Awards 50 rokov hip-hopu hviezdami na finále vystúpenia. Grandmaster Flash a Furious Five začali s "The Message", čo viedlo k skladbe "The Show" od Douga E. Fresha a Slick Ricka. Nicki Minaj, Lil Wayne, LL Cool J a DMC z Run-DMC ju ukončili energickou oslavou kultúry pre viacero generácií.

rNUlife.sk / CBS, ABC

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.