PANIKA V LUXUSNOM PARÍŠKOM HOTELI RITZ: Z izby zmizol diamantový prsteň za 750.000 eur, neuveríte, kde sa našiel!

Zamestnanci luxusného parížskeho hotela našli v nedeľu vo vysávači prsteň, ktorý má podľa odhadov hodnotu najmenej 750.000 eur. Zmiznutie šperku predtým nahlásil jeden z hostí. Informovali o tom francúzske médiá.

Malajzijčanka ubytovaná v hoteli Ritz Paris v piatok nahlásila polícii, že z jej izby zmizol diamantový prsteň.

Bohatá malajzijská turistka prišla do hlavného mesta Francúzska o 24 hodín skôr. Keď v piatok ráno odišla z hotela Ritz na nákupy, ešte netušila, ká trauma ohladne jej milovaného prsteňa ju postihne. Keď sa neskôr vrátila do svojej izby, zostala ako omráčená a svoj diamantový prsteň v hodnote 750 000 eur už nenašla. Myslela si, že ide o krádež, no realita je nakoniec úplne iná.

„Nebesá, drahokamy moje,“ kričala v Hergého románovom Tintinovi madam Castafiore celý čas, keď už nevedela, kde je jej malý kufrík plný diamantov, rubínov a smaragdov. Toto je akoby priam niečo z toho, čo sa stalo tento víkend v hoteli Ritz v Paríži.

Päťhviezdičkový hotel prešiel dôkladnou kontrolou. Obeť bežala na policajnú stanicu, mysliac na krádež, podať oznámenie. Vyšetrovaním je poverená brigáda na potlačenie banditizmu. Prípad, ktorý veľmi privádza do rozpakov prevádzku hotela Ritz, hotela, ktoré je veľmi spojené so svojou dobrou povesťou. Celá bezpečnostná služba začne tento prsteň hľadať. Päťhviezdičkový hotel bol podrobený kontrole a prsteň sa opäť objavil túto sobotu ráno. A kde teda nakoniec bol? Vraj sa našiel vo vrecku do vysávača. Ale ako sa tam ocitol?

Zákazník ho mohol pri odchode nechať na stole, šperk sa mu pošmykol, spadol na zem a nechtiac ho pri upratovaní nasala do vysávača upratovačka. Toto je ale len hypotéza vedenia hotela, ktorému sa viditeľne uľavilo, aby sa vyhlo prípadu obvinenia zo zločinu krádeže práve v ich luxusnom ubytovacom zariadení, ktoré by tak utrpelo obrovskú ujmu na svojej povesti. Viac strachu ako škody nakoniec aj pre samotnú hotelovú hosťku, ktorá je však napokon veľmi rada, že našla svoj milovaný drahocenný prsteň.

Hotel v nedeľu oznámil, že šperk sa podarilo nájsť. "Vďaka starostlivému prieskumu bezpečnostných agentov bol prsteň nájdený vo vrecku vysávača... Náš klient má z tejto správy radosť," uviedol. Ďalšie detaily neposkytol.

Podľa parížskeho denníka Le Parisien má nájdený diamantový prsteň odhadovanú hodnotu 750.000 eur, alebo viac ako 800.000 eur.

rNUlife.sk / Europe 1, Capital.fr / foto: Hotel Ritz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.