Jediný česko-slovenský Festival kávy Two Coffee Champs opäť v Novej Cvernovke. Tento rok nielen o káve

Zahájte svoje májové plány oslavou kávy na treťom ročníku kávového festivalu Two Coffee Champs, ktorý sa koná 10. a 11. mája 2024 v priestoroch Novej Cvernovky v Bratislave

Tento unikátny festival, prvý svojho druhu na Slovensku a v Českej republike, otvára brány všetkým kávovým nadšencom, profesionálom z kávového priemyslu a umelcom.

Festival, ktorý sa koná už po tretíkrát, sľubuje bohatý program, ktorý presahuje obyčajnú konzumáciu a degustáciu kávy. Očakávať môžete neobmedzené množstvo kávy z najlepších lokálnych a taktiež medzinárodných pražiarní. Nezabudnite využiť príležitosť porozprávať sa s kávovými expertmi, ktorí vám radi poskytnú poradenstvo na každom kroku kávového reťazca, od zberu zŕn až po jeho praženie.

foto: TCC / Petra Vlková

K dispozícii budú rôzne workshopy a prednášky pokrývajúce širokú škálu tém od správnych techník pripravovania kávy až po jej historický a kultúrny význam. Nechýba ani program cuppingov, kde môžete ochutnať a porovnať rôzne druhy káv pod odborným vedením.

Festival tento rok prinesie aj dve prestížne baristické súťaže — Brewer's Showdown a nový formát Crush the Rush od spoločnosti La Marzocco. V Brewer's Showdown budú baristi súťažiť v príprave filtrovanej kávy a rozpoznávaní rozdielov medzi jednotlivými vzorkami, zatiaľ čo Crush the Rush poskytne úplne novú výzvu v rýchlosti prípravy espressa a tímovej práci.

foto: TCC / Petra Vlková

To však nie je všetko. Festival kávy je aj festivalom umenia a hudby. Umelecké inštalácie a kreatívne stánky skrášlia priestory Novej Cvernovky, a počas celého dňa budete môcť počúvať živú hudbu od lokálnych a medzinárodných umelcov. Ako novinku tento rok uvádzame OST BLOCK STAGE, kde vystúpia DJovia a hudobníci, ktorí sú zároveň vášnivými milovníkmi kávy.

Počas piatka a soboty na OST BLOCK STAGE vystúpi niekoľko talentovaných DJ-ov, ktorí sú vášnivými milovníkmi kávy a aktívne sa podieľajú na jej kultúre. Medzi nimi nebudú chýbať mená ako Daniu, Maikl Knight, VKTRD, Otec Mirec, Lixx, Spacer, CLV, Caravan Sound System, a žánre ako breakbeat, afrobeat a minimal, či dokonca Carl.

Hudobná sekcia bude veľmi pestrá, takže si príde na svoje každý milovník žánrov ako house, groove, drum'n'bass, soul, funk a beaty – ideálna hudba na slnečný jarno-letný deň. V piatok sa môžete tešiť aj na afterparty v Temnom OST BLOCKu, ktorú bude zabezpečovať houseové duo Bali G a Rhuby Wax, na ktorú vás srdečne pozývame!

V sobotu sa v hlavnej súťažnej hale uskutoční Crush the Rush – prvýkrát v česko-slovenskom prostredí – koncept vytvorený spoločnosťou La Marzocco. Ide o slovenskú národnú súťaž pre trojčlenné družstvá. Cieľom bude preskúmať skúsenosti baristov, pracovné postupy za kávovarom a tímovú spoluprácu. Tímy budú musieť optimalizovať svoje pracovné postupy a povinnosti, aby zlepšili svoj výkon počas jednotlivých úloh.

Aby súťažiaci neboli len v umelom svetle reflektorov na pódiu a pred očami divákov, rozhodli sa naši kolegovia z Jungle roastery vytvoriť „coffeehouse“. Scéna a hľadisko sa v sobotu premenia na improvizovanú kaviareň – Jungle roastery presunie väčšinu svojho vybavenia vrátane stolov, stoličiek, kresiel a rastlín zo svojej kaviarne priamo na festival, aby vytvorili autentickú kaviarenskú atmosféru.

Atmosféra festivalu je teda neopakovateľná, vďaka čomu sa Two Coffee Champs stal výnimočným miestom pre stretnutia komunity, ktorá zdieľa lásku k káve a umeniu. Pridajte sa k nám a zažite, ako káva spája ľudí, či už pri šálke výberovej kávy alebo pri hudobnom vystúpení.

Okrem zážitkov, ktoré na vás čakajú, festival kladie dôraz aj na udržateľnosť a ochranu životného prostredia.

Two Coffee Champs – dôležité informácie

Okolo výberovej kávy sa vždy stretáva skvelá skupina ľudí a my veríme, že nás hranice nerozdeľujú. Príďte sa presvedčiť sami. Radi vás uvidíme aj my z tímu Menučka ako mediálni partneri a ešte radšej sa s vami porozprávame pri dobrom filtri, espresse alebo cappuccine. Nezabudnite si priniesť vlastnú šálku – festival má aj ekologický rozmer.

Vstupenky na festival sú dostupné online na portáli GoOut.net. Pre ľudí, ktorí sa rozhodnú prísť verejnou dopravou, je doporučená zastávka „Námestie Biely kríž“, odkiaľ je to k miestu konania len krátky peší presun.

Web:https://roastdifferent.com/tcc
Instagram: @twocoffeechamps
Facebooková udalosť: Two Coffee Champs
Najbližšia MHD zastávka k podujatiu: Námestie Biely kríž

Vstupenky na Festival kávy Two Coffee Champs si môžete zakúpiť na TOMTO ODKAZE.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.