Veľkolepý festival symbiózy hudby, umenia a vedy Starmus štartuje už túto nedeľu! Pozrite sa, čo vás tam čaká

Cez víkend uzavrú Most SNP v Bratislave. Dopravné obmedzenia si vyžiada otvárací koncert festivalu Starmus. Počas koncertu Bridge from the Future vystúpia spolu francúzsky hudobník a skladateľ Jean-Michel Jarre a gitarista skupiny Queen Brian May na Incheba Expo Open Air. Vstup je voľný.

Už túto nedeľu (12. 5.) nás čaká začiatok veľkolepého vedeckého festivalu Starmus. Hlavným bodom programu bude v tento deň koncert Jeana-Michela Jarreho s názvom „Most z budúcnosti“, ten sa začne večer od 20.45 h. Avšak na Hlavnom námestí sa bude na čo pozerať už od 17.00 h, vtedy sa začína projekcia filmu, po ktorej bude nasledovať živý prenos koncertu na obrazovky pre okoloidúcich.

Otvárací koncert medzinárodného festivalu vedy, hudby a umenia Starmus v Bratislave, ktorý sa bude konať v nedeľu (12. 5.) v areáli výstaviska Incheba, si vyžiada počas najbližšieho víkendu dopravné obmedzenia na Moste SNP. Počas oboch dní bude večer most obojsmerne uzatvorený pre autá, prejazdný bude len pre mestskú hromadnú dopravu (MHD). Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Koncert zadarmo

Pre koncert a jeho prípravu bude Most SNP uzavretý v oboch smeroch pre dopravu v sobotu (11. 5.) od 20.30 do 23.30 h a v nedeľu (12. 5.) od 20.00 do 23.00 h. „Most bude v týchto časoch prejazdný s miernym zdržaním len pre MHD," konštatuje bratislavský magistrát.

Festival Starmus, ktorý spája vedu a umenie, sa bude konať v Bratislave od 12. do 17. mája. V nedeľu večer ho otvorí koncert Bridge from the Future. Počas neho vystúpia spolu francúzsky hudobník a skladateľ Jean-Michel Jarre a gitarista skupiny Queen Brian May na Incheba Expo Open Air. Vstup je voľný.

Program pokračuje v pondelok (13. 5.) od 14.00 h v Tipos aréne, kde budú prebiehať prednášky na rôzne témy. Čakajú na vás úvahy o kapitalizme, klimaticky udržateľnej budúcnosti, ale aj panelové diskusie o topiacich sa ľadovcoch.

Počas toho bude Hlavné námestie opäť hýriť ruchom vystavovateľov, medzi nimi Univerzita Komenského, Slovenská akadémia vied, Slovenská technická univerzita a ďalšie.

utorok (14. 5.) okrem pokračujúcich prednášok, medzi nimi napríklad aj od riaditeľa ESETu Richarda Marka, sa na Hlavnom námestí predstavia aj hudobníci, medzi nimi zoskupenie Waking Vision a Martin Valihora. Tento deň zakončí „Hviezdna párty“ na Hrade Devín.

Streda (15. 5.) prinesie zmenu, namiesto prednášok návštevníkov v Tipos aréne čaká odovzdávanie cien Stephena Hawkinga a následne koncert superskupiny Sonic Universe, kapely The Offspring, Laurie Anderson a ďalších. Na Hlavnom námestí na vás zase čaká koncert Adama Pavlovčina alias Adonxs.

Štvrtok (16. 5.) pokračuje prednáškami, ale aj 108-minútovým „okrúhlym stolom“, diskusiou na vrchu reštaurácie UFO na Moste SNP.

Piatok (17. 5.), teda posledný deň festivalu, bude plný zaujímavých prednášok, medzi nimi bude rečniť napríklad kanadský astronaut Chris Hadfield, ktorý strávil čas na Medzinárodnej vesmírnej stanici, či panelová diskusia na tému Osídľovania Marsu ľuďmi.

Festival bude slávnostne ukončený o 18.30 h.

V rámci hlavného programu festivalu vystúpi napríklad antropologička Jane Goodallová, fyzik Kip Thorne či astronaut Chris Hadfield. Okrem hlavného programu je počas festivalu pripravený aj sprievodný program v tzv. Starmus campe na Hlavnom námestí. Záujemcov tam čakajú bezplatné diskusie a koncerty domácich i zahraničných hudobníkov.

Kompletný program a vstupenky

Facebook

STARMUS Opening Concert, 12.máj 2024, Bratislava, Incheba Open Air (vivien.sk)

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.