PRÍĎTE ZAŽIŤ, AKÁ JE KREHKOSŤ NAŽIVO. KATKA KOŠČOVÁ A DANIEL ŠPINER VYSTÚPIA V DEVÍNE UŽ 22. MÁJA

Jedna speváčka a jeden klavirista. V prípade, že ide o dvojicu Koščová – Špiner, nik iný Vám nebude chýbať. Žiaden veľký ansámbel, len dvaja výnimoční interpreti a spolutvorcovia, ktorí úplne stačia na to, aby sa dotkli diváka na tých najhlbších miestach. Na koncertoch Katky a Dana sa smeje i plače, divák sa stáva svedkom a súčasťou intímnej výpovede, skutočného spojenia, lyrického prežívania i spoločného humoru. Katka a Daniel sú svojmu publiku nablízko tak, ako sa len dá, priam na dotyk. Takto sú najuveriteľnejší pre seba aj pre ostatných. Skúsenosti a ohlasy divákov dávajú za pravdu, že ich koncerty sú skutočným zážitkom.

V novembri minulého roku vydali svoj album Krehkosť. Vznikal v priebehu niekoľkých dní v zrube pod Tatrami. Celkom prirodzene, bez akýchkoľvek príprav, nahrali ho so všetkými ruchmi, špinou a životom naokolo. Výsledkom je hodinová nahrávka postavená hlavne na klavíri a textoch o intimite, kráse, ale aj bolesti a pominuteľnosti. 

„Keď piesne vznikali, veľa sme sa s Danielom Špinerom rozprávali. Riešili sme spoločenskú situáciu, vzťahy, to, že si tu poletujeme v džungli, príliš istí všetkým a všetkými, čo máme. Priveľa vecí považujeme za samozrejmosť, pripadáme si nesmrteľní, nemenní. A pritom sme všetci takí krehkí. V rukách pevne držíme len daný moment, nič viac,“ hovorí o albume Katka Koščová.

Krehkosť medzičasom získala ocenenie Radio_head Awards 2023 ako najlepší folkový album roka a tvorí gro aktuálnej série koncertov miniaTOUR, v rámci ktorej sa dvojica Koščová – Špiner predstaví v stredu, 22. mája 2024 o 19:00 v dome kultúry v Devíne.

Vstupenky nájdete v sieti Predpredaj.sk.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.