Európske športové hviezdy povzbudzujú občanov, aby hlasovali v eurovoľbách

Futbalisti, futbalové kluby, tenisové turnaje a paralympionici sa zapojili do kampane EÚ #využisvojhlas pred voľbami do Európskeho parlamentu 6. – 9. júna.

Popredné futbalistky vrátane kapitánky belgických Red Flames (Červené plamene) Tessy Wullaert, Anny Johanning z nemeckej reprezentácie a Fínky Sanni Franssi, sa medzi inými hviezdami ženskej hry zapojili do futbalovej kampane #využisvojhlas. Podobná iniciatíva sa pripravuje aj v mužskej hre v kontexte sobotňajšieho finále Ligy majstrov a veľké európske kluby vrátane víťaza Európskej ligy Atalanta a držiteľa titulu za rok 2022 Eintracht Frankfurt, FC Bayern Mníchov, AC Miláno a SSC Neapol už využili alebo sa chystajú využiť svoje platformy na povzbudenie občanov k voľbám.

25.mája zorganizoval v Bruseli belgický futbalový reprezentant Amadou Onana mini turnaj pre 16 až 18-ročných s cieľom povzbudiť ich, aby išli prvýkrát voliť. Na pretekoch 20km v Bruseli 26. mája bežalo 1 300 zamestnancov európskych inštitúcií pod heslom „Beh za Európu“. Informačný stánok o nadchádzajúcich voľbách bol aj v cieli pretekov.

Tenisový turnaj Internationaux de Strasbourg Ženskej tenisovej asociácie (WTA), ktorý sa konal 18.-25. mája, vyvesil transparent kampane #využisvojhlas a hostil informačný stánok vo svojich priestoroch. Bronzová talianska paralympijská medailistka v triatlone Veronika Yoko mala počas Milánskeho týždňa módy na sebe šátku kampane #využisvojhlas.

Webová stránka európskych volieb

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.