PODCAST: UMELÁ INTELIGENCIA A MANIPULOVANIE VEREJNEJ MIENKY PRED VOĽBAMI. ČO PROTI TOMU ROBIA EXPERTI Z ALANATA?

Ešte nedávno sme si mysleli, že umelá inteligencia nedokáže nahradiť kreatívnu prácu.Dnes však vidíme, že AI môže byť úspešne využitá pri tvorbe obrázkov, písaní textu a hudby. Tvorba analýzy, návrhu, špecifikácie a vývoj softvéru na mieru sú taktiež kreatívne úlohy. Umelá inteligencia nám teda pomáha už aj pri vývoji a programovaní softvéru. Dokáže však byť užitočná aj v iných fázach? Kde má AI svoje limity?

Myslíte si, že by umelá inteligencia mala zasahovať do sociálnych sietí? S Vladimírom Frčom zo spoločnosti Alanata sa v podcaste konferencie ITAPA rozprávame aj o tom, akú rolu zohráva umelá inteligencia v kybernetickom priestore."Ľudia pociťujú, že poburujúce a kontroverzné príspevky sa dostávajú viac do popredia, oproti dobrým správam. Umelá inteligencia takisto vstupuje do predvolebných období a manipulácie verejnej mienky," hovorí Vladimír Frčo z Alanata. 

S prudkým rozvojom AI sa tak čoraz viac diskutuje etická stránka využívania umelej inteligencie. Nebude problematické implementovať etiku do AI? Nielen o týchto témach bude Vladimír Frčo, expert na budovanie bezpečnostných operačných centier, hovoriť aj prvý deň konferencie Jarná ITAPA 202418. a 19. júna v hoteli Crown Plaza v Bratislave.

Celý podcast s Vladimírom Frčom si môžete vypočuť TU.

Kedy môže byť AI hrozbou? Čo sa dozviete na ITAPA, kde inde nie? Konferencia sa koná 18. a 19. júna 2024 v Crown Plaza v Bratislave.

Vypočujte si celý podcast o umelej inteligencii TU.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.