SUPERfinále 2024: Majstrovstvá Slovenska v školskom športe opäť spojili žiakov a žiačky z celého Slovenska

Tento rok sa stretlo v Šamoríne vyše 1300 účastníkov, aby ukázali svoje športové schopnosti a nadšenie pre aktívny životný štýl. Výnimočné výkony žiakov aj bohatý sprievodný program prispeli k tomu, aby bolo SUPERfinále 2024 nezabudnuteľné.  Podporiť mladých športovcov a športovkyne prišlo viacero známych osobností.

Majstrovstvá Slovenska v školskom športe žiakov a žiačok základných škôl sa konali 11.6. a 12.6.2024. Išlo už o tretí ročník tohto obľúbeného podujatia. Školské športové súťaže sú súčasťou konceptu Aktívnej školy, pomocou ktorého chce Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR motivovať a inšpirovať žiakov k pravidelnej pohybovej aktivite a zdravému životnému štýlu.

„SUPERfinále 2024 opäť potvrdilo, že šport má silu spájať a inšpirovať našu mladú generáciu. Sme nesmierne hrdí na všetkých žiakov, ktorí sa zúčastnili tohto podujatia a na ich skvelé športové výkony. Zároveň ďakujem všetkým pedagógom, ktorí vedú žiakov a žiačky k aktívnemu životnému štýlu. Tento ročník opäť ukázal, že láska k športu nemá hranice a verím, že aj naďalej budeme spoločne motivovať deti k aktívnemu životu,“ uviedol minister školstva Tomáš Drucker.

https://www.youtube.com/live/qboSrhokhuw?si=Zh7JhGG_Fg6-Nsbk

Podujatia sa zúčastnilo celkovo 1300 žiakov a žiačok a takmer 300 pedagógov. Spolu so súťažou vo florbale, ktorá sa musela z kapacitných dôvodov uskutočniť v Trenčíne, sa SUPERfinále základných škôl zúčastnilo 1600 účastníkov. Súťažilo sa v 22 súťažiach a 12 športoch.

Šamorínske finále oficiálne otvoril štátny tajomník ministerstva školstva  Ján Hrinko. Spolu sním sa otváracieho ceremoniálu zúčastnili aj riaditeľ Národného inštitútu vzdelávania a mládeže Martin Bodis, primátor mesta Šamorín Csaba Orosz, olympionik Matej Tóth,  hlavná pediatrička Elena Prokopová, hlavná školská inšpektorka Alžbeta Štofková Dianovská, Jozef Liba zo Slovenského olympijského a športového výboru, Monika Šišková z Ministerstva cestovného ruchu a športu SR a ďalší vzácni hostia.

Samotných súťažiacich prišlo povzbudiť viac ako 1000 žiakov z okolitých šamorínskych škôl a okrem súťaží sa mohli všetky deti zabaviť vo FUNzóne. V nej boli pripravené stánky s rôznymi aktivitami, ako napríklad gymnastika, cheerleading, golf, motošport, ukážky branných cvičení, práce hasičov, olympijský a športový výbor, akadémia Mateja Tótha, rope skipping, hádzaná, florbal, 3x3 basketbal, street florbal, MMA, zdravý chrbátik a mnohé ďalšie.

Súčasťou podujatia bol aj atraktívny nočný beh, ktorý taktiež prilákal množstvo žiakov a žiačok. Tí súťažili o pohár ministra školstva. Víťaz si prevzal ocenenie z rúk štátneho tajomníka Jána Hrinka. So žiakmi si zabehli 1600 metrov dlhú trať aj olympionik Matej Tóth, zástupcovia rezortu školstva, deaflympionici, ďalší športovci a zástupcovia športových zväzov.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.