Mária Čírová a Bystrík predstavujú emotívny duet Chceš to nahlas, klip nakrúcali v romantickom kaštieli

Rodení Trnavčania a výnimoční speváci Mária Čírová a Bystrík opäť spojili svoje sily a pre fanúšikov pripravili duet Chceš to nahlas. Nový hudobný projekt je výsledkom ich dlhoročného priateľstva a vzájomnej úcty. Klip nakrútili v romantickom kaštieli v Ivanke pri Dunaji. Vypočujte si osobnú novinku Márie a Bystríka, v ktorej sa ich jedinečné hlasy krásne harmonicky prelínajú a fanúšikom tak prinášajú neopakovateľný zážitok.

Autorom hudby piesne je Bystrík, text napísal Róbert Sedlák spolu s Bystríkom.Pieseň Chceš to nahlas znela už v éteri, ale Bystrík mal pocit, že je v nej niečo viac, niečo osobné. Preto sa rozhodol urobiť akustický aranžmán len s klavírom.

„Akonáhle som počul túto verziu, hneď mi tam znel hlas Márii Čírovej. S Máriou už jeden duet máme, na pieseň Páslo dievča pávy, preto som jej volal s malou dušičkou, či by do duetu spolu so mnou išla. Mária je úžasný človek, je mi blízka jej tvorba a jej hlas je anjelsky. Preto som bol nesmierne šťastný, keď sa jej pesnička páčila a povedala „áno“. Je to pre mňa splnený sen,“ prezradil Bystrík.

Mária aj Bystrík sa poznajú od čias súťaže Coca-Cola Popstar, kde obaja začali hudobnú kariéru.

„Spolupráca s Bystríkom je pre mňa zakaždým výnimočná. Bystrík je nielen úžasný spevák, ale aj skvelý skladateľ, priateľ, ktorý prináša do každého projektu pozitívnu energiu a profesionalitu. Keď ma oslovil so zaujímavým nápadom na nový duet, neváhala som ani chvíľu. Viem, že každá spolupráca s ním je zárukou kvality. Jeho ľudskosť a hudobná vášeň sú absolútne nákazlivé a vytvárajú jedinečnú chémiu, ktorá sa prenáša aj do pesničiek,“ chváli Bystríka Mária Čírová.

Duet nahrali obaja interpreti v Bystríkovom domovskom štúdiu B3K studio. Tu vznikol podklad a Bystríkove spevy pod taktovkou producenta Ľubomíra Mazáka ktorý stojí aj za výsledným zvukom.

„Potom sme sa presunuli do štúdia k Márii domov, kde sme nahrali Máriine spevy. Na mieste sme kreovali vokály, frázovanie a výsledný prejav. Tam nám veľmi pomohol Máriin manžel Marián Kachút. Bola to úžasná spolupráca, počuť spievať Máriu naživo je zážitok. Veľa sme sa nasmiali, bolo to naozaj veľmi srdečné a príjemné nahrávanie. Je úžasné, ako nám v tej pesničke zafungovali hlasy. Verím, že tá chémia, ktorá vznikla pri tejto piesni prejde aj na ľudí,“ zveril sa Bystrík.

            Klip k piesni Chceš to nahlas sa nakrúcal v romantickom kaštieli v Ivanke pri Dunaji. Za kameru sa postavil Robo Chovanec a réžie sa ujal Roman Maturkanič, ktorí s Bystríkom spolupracovali aj na klipe Hej, dievča.

„Chceli sme hlavne vytvoriť príjemnú atmosféru, keďže k Márii neodmysliteľne patrí klavír, tak sme hľadali miesto kde by sme našli krídlo. Režisér nám poradil kaštieľ v Ivanke pri Dunaji, boli sme tam pozrieť a ostali sme očarení. Je to nádherné miesto, ktoré dýcha atmosférou. Mali sme tam všetko, čo sme potrebovali mať v klipe. Boli tam veľké okenice, krásny klavír, veľké zrkadlo, vysoké stropy a nádherný balkón s výhľadom na záhradu. Skrátka ideálny priestor pre náš videoklip,“ sumarizuje spevák a skladateľ Bystrík

            Obaja speváci sú hrdí Trnavčania a zo spolupráce mali obrovskú radosť.

„Bystrík, rovnako ako aj ja sme hrdí na svoje trnavské korene a obaja radi zdôrazňujeme svoje spoločné mesto vo svojej tvorbe. Trnava je miesto, kde sme začínali, je to náš domov a má pre nás obrovský význam. Spoločné korene nás spájajú a dodávajú našej hudobnej spolupráci autentickosť a hĺbku. Tento duet je pre mňa veľmi osobný. Je to skladba, ktorá môže umocňovať to pekné, čo medzi ľuďmi je. Veríme, že táto pieseň vás osloví a prinesie vám rovnakú radosť, akú sme mali my pri jej tvorbe. Nový duet vám tak môže priniesť neopakovateľný zážitok, ktorý vychádza z dlhoročnej hudobnej cesty oboch nás,“ zverila sakrásna a sympatická Mária Čírová.

„Mária je nádherný človek, pracovať s ňou je zážitok. Je to veľký profesionál. Prišla krásne upravená, mala krásne šaty. Ja som človek, ktorý sa nerád točí, nerád sa na seba pozerám. A preto mám radosť, že je tam Mária a bude sa v klipe načo pozerať, lebo tam vyzerá prekrásne. Mária je anjel. Ďakujem, že do toho so mnou išla, že mi venovala svoj čas a vytvorila jedinečnosť tejto pesničky. Dali sme do toho celé svoje srdce a pevne verím, že to bude v pesničke aj videoklipe cítiť,“ uzatvára Bystrík

            Mária Čírová aktuálne ukončila jarnú koncertnú šnúru 27 koncertov po Slovensku a teší sa na zaslúžený oddych v lete s rodinou. Naopak Bystrík sa teraz sústredí na koncertné leto, ktoré má plné festivalov. Najviac sa však teší na koncert v Trnave 7. septembra 2024, kde pre fanúšikov pripravuje veľkú show plnú prekvapení.

Vstupenky na koncerty Bystríka

Web: www.bystrik.com

YT: https://www.youtube.com/channel/UCOPxhsVRl-gwrqUzW9OGYHQ

FB: https://sk-sk.facebook.com/BystrikOfficial/

rNUlife.sk / TS, foto: Marcel Jedlička

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.