HELENA VONDRÁČKOVÁ vydala album najväčších hitov DLOUHÁ NOC v tanečných úpravách producenta Marka Vossa

Speváčka, tanečnica, steperka a herečka Helena Vondráčková vydáva pri príležitosti narodeninového galakoncertu v O2 aréne v Prahe Helena 77 album Dlouhá noc (Dance Hits Collection) produced by Mark Voss.

Album tanečných úprav najväčších hitov Heleny Vondráčkovej vytvoril spolu so speváckou legendou jeden z najvyhľadávanejších producentov tanečnej hudby česko-slovenskej scény Mark Voss„S Markom sme sa spoznali síce len nedávno, o to intenzívnejšia bola naša spolupráca. Bolo fajn pozorovať, ako piesne, ktoré spievam vlastne už desaťročia, dostávajú novú tvár,“ hovorí na stretnutie s producentom sama speváčka.

Pilotným singlom projektu je pieseň Sladké mámení, známa z komédie storočia S tebou mě baví svět.

Najnezabudnuteľnejšie a najžiadanejšie Helenine piesne dostali novú podobu v štýle EDM (electronic dance music). „Akoby sa piesne objavili v inom svetle a mali inú energiu. Marek pristúpil k pôvodným nahrávkam síce s úctou, ale bez predsudkov, a ponúka na ne nový pohľad ,“ vyjadrila sa Vondráčková.

Etablovaný producent Mark Voss, nedávno bodoval v rádiových hitparádach v Čechách s remixom hitu V dolinách speváka Karola Duchoňa a prišiel aj s prerábkou piesne ARABELA od speváckej divy Dary Rolins. Tentokrát stál pred úlohou nahrať celý album. 

helena Vondráčková a Mark Voss

„Každopádne to bola obrovská výzva, ale aj zodpovednosť, môcť si siahnuť na tie najväčšie hity speváckej legendy akou je práve Helenka. Nebolo to jednoduché, priznám sa, pretože som k dielu pristupoval ako k remixom, ale snažil som sa vytvoriť nové tanečné verzie. Práca s Helenou v štúdiu bola neuveriteľne profesionálna, ale aj zábavná a inšpiratívna. Občas som mal pocit, že už máme pár albumov za sebou,“ usmieva sa nad spomienkou nad spoločným pobytom v štúdiu Mark Voss.

Helena Vondráčková tento rok oslavuje neuveriteľných 60 rokov na scéne. Okrem turné po Čechách a na Slovensku, nedávno zahájila mimoriadnu výstavu v Galérii Tančící dům v Prahe s viac ako 300 exponátmi nazhromaždenými za celú svoju kariéru a podrobne mapujúcich 6 dekád, počas ktorých táto výnimočná speváčka teší svoje publikum.

Album Dlouhá noc (Dance Hits Collection) produced by Mark Voss na digitálnych službách: https://WMCZ.lnk.to/DlouhaNoc

rNUlife.sk / Foto: Lenka Hatašová a súkromý archiv Mark Voss

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.