Queens of the Stone zrušili európsku časť turné. Nepredstavia sa tak ani na Pohode ani na Colours. Vieme prečo!

Festival Pohoda, ktorého 27. ročník sa začína už vo štvrtok, prišiel na poslednú chvíľu o jedného z headlinerov. Kapela Queens of the Stone Age zrušila všetky koncerty naplánované na zvyšok júla. Organizátori tak musia narýchlo zháňať náhradu.

Pohoda o zrušení vystúpenia informovala v utorok popoludní. „Queens of the Stone Age zo zdravotných dôvodov rušia nadchádzajúce koncerty, vrátane Pohody a ostatných európskych festivalov a koncertov. Veríme, že všetci z kapely budú čoskoro v poriadku a na Pohodu sa vrátia v najbližšom možnom termíne, snažíme sa o kapelu roky a neprestaneme, kým ich v Trenčíne na letisku neuvidíme. Je nám ľúto, že sa to napokon nepodarí tento rok,“ píše sa na oficiálnej stránke festivalu.

Samotná kapela poskytla viac informácií o spomínaných zdravotných problémoch. Tie sa týkajú frontmana kapely Josha Hommea.

„Queens of the Stone Age s poľutovaním oznamuje, že Josh Homme sa musí okamžite vrátiť do Spojených štátov na urgentnú operáciu,“ uviedla kapela vo vyhlásení.

POHODA

Organizátori festivalu sa tak pokúsia na poslednú chvíľu nájsť za headlinera náhradu. Žial, zatiaľ sa im v tom nepodarilo nič konkrétne, predbehli ich napr. organizátori Festivalu Colours of Ostrava, ktorý sa koná až týždeň po Pohode.

Šéf celého festivalu Michal Kaščák pre Denník N povedal, že sa v takejto situácii organizátor môže vybrať dvomi cestami.

„Buď sa v určitej miere upraví hotový program, alebo začnete okamžite zháňať adekvátnu náhradu. My sa zatiaľ snažíme nájsť niekoho, kto by obstál v pôvodnom slote pre Queens of the Stone Age. Využívame všetky svoje kontakty a riešime to naprieč agentúrnym svetom,“ priblížil Kaščák.

COLOURS of OSTRAVA

Majú náhradu! Ako sa uvádza v stanovisku organizátora: Veľmi nás to mrzí, Feel Good Hit of the Summer nám bude v Žiline chýbať. Ako otvárač sme si nemohli priať lepšiu kapelu, bohužiaľ Queens of the Stone Age ruší zo zdravotných dôvodov zvyšný júlový program. Táto smutná správa postihla aj ďalšie festivaly, okamžite sme na ňu zareagovali a oslovili najrôznejších možných interpretov.

Úžasný bookerský tím Zlaty Holušovej nakoniec privedie hudobníka, ktorého sme pôvodne zamýšľali na budúci ročník. Podľa magazínu Rolling Stone 18. najlepší gitarista histórie, člen Rokenrolovej siene slávy, držiteľ 2 cien Grammy a hlavne nesmierne sympatický gitarista obklopený skvelými spoluhráčmi. Veríme, že Tom Morello rozochveje svojím podaním Killing in the Name alebo aktuálnym hitom GOSSIP areál do poslednej oceľovej rúrky, a vy ho svojim zborovým spevom doplníte prvý večer festivalu.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.