Od nenávisti k samému sebe až po romantiku! Dani Slovak v skladbe Strawberry Sunset skúma všetky podoby lásky

Dani Slovak inšpiruje svojou citlivosťou, úprimnosťou a autentickým pohľadom na svet, ktorý ponúka vo svojich piesňach. Všetky melódie a texty odrážajú to, čo prežil vo svojom živote a tým sa jeho príbehy stávajú blízke aj fanúšikom. Miluje skúmať nepoznané veci a to sa odráža na jeho tvorbe. Vďaka tomu je jeho debutové EP It‘s All Love, Babes so singlom Strawberry Sunset jedným z najočakávanejších diel tohto roka.

Mladý talentovaný spevák a skladateľ vstúpil na hudobnú scénu v roku 2018 s piesňou, v ktorej rozprával o samovražde. Jeho úprimná spoveď vtedy zarezonovala u kritikov i u nových fanúšikov. Teraz prichádza na trh so svojím debutovým albumom. Jeho EP It‘s All Love, Babes skúma rôzne podoby lásky. Dani Slovak sa opäť nevyhýba ani citlivým témam. Vo svojich piesňach dáva výpovede o tom, ako nenávisť k sebe samému musí časom dospieť k väčšej sebaláske a na jej základe si potom budujeme vzťahy s partnermi, kamarátmi či rodinou.

S problémom sebapoznávania sa stretáva mnoho mladých ľudí, preto so svojou novinkou opäť oslovuje veľa fanúšikov. Tí sa lepšie dokážu stotožniť s jeho textami a precítiť jednotlivé skladby. Dani Slovak predstavil ako prvú pieseň zo svojho EP Strawberry Sunset. V nej zachytáva pohľad na prchavú, mladistvú lásku, ktorá vám umožňuje vidieť svet cez ružové okuliare. Zažijete ju len raz, keď ste mladí, neskúsení a hlúpi. A práve kvôli tomu sa pre nás stáva nezabudnuteľnou.

„Je to pieseň o idealizovaní niekoho a o zlomenom srdci, keď realita rozbije túto ilúziu. Napísal som ju raz v noci, keď som šiel centrom Prahy. Celou cestou som plakal ako malé decko a pil víno z fľaše. Ľudia na mňa pozerali ako na úplného blázna. No pre mňa to bol dôležitý moment, pretože som si práve vtedy v hlave napísal refrén Strawberry Sunset. V tom momente som si uvedomil, že láska, ktorú som si myslel, že mám, v skutočnosti nikdy neexistovala alebo nebola opätovaná,“ vysvetľuje Dani Slovak, podľa ktorého ako keby bola táto láska len výplodom jeho fantázie. Veril, že je niečím viac, ako mu v skutočnosti dávala.

Silnou stránkou tohto talentovaného speváka je výrazný hlas, v ktorom sa odráža určitá naliehavosť a neopakovateľná empatia. Daniho texty sú úprimné a majú silné posolstvo, ktoré dáva prostredníctvom svojej hudby. A presne tým sa Slovak prezentuje aj na svojom debutovom EP. K skladaniu pristupuje veľmi svojsky originálnym spôsobom a popisuje realitu bez príkras. Pre niekoho môžu byť preto jeho texty trochu drsné, ale nepopierateľne autentické. Na Daniho tvorbu intenzívne vplýva aj fakt, že má vyštudovanú medicínu. V budúcnosti by sa chcel venovať psychiatrii, vďaka čomu dokáže podľa jeho slov nielen lepšie vyjadrovať svoje myšlienky, ale taktiež sa viac vcíti do kože ostatných ľudí. To opäť veľmi využil aj v skladbe Strawberry Sunset.

Práve vďaka tomu si je Dani Slovak istý, že sa mu podarí zapôsobiť na fanúšikov a vyvolať v nich dôverne známe pocity. „Verím, že v poslucháčovi vyvolá moja skladba vlastné spomienky na tú svoju platonickú lásku z mladosti, keď ste si mysleli, že spolu precestujete svet. Tentokrát sa však s odstupom času a s láskou obhliadnete za tým, akí ste boli naivní,“ vysvetľuje jej autor.

Pieseň sa vôbec nerodila ľahko. V skutočnosti ju napísal už v roku 2021, potom ju však kvôli problémom s produkciou odložil. Vrátil sa k nej na jar 2023, keď stretol Setha alias VelvetYear, s ktorým na nej začali opäť pracovať a od prvého momentu si ľudsky i hudobne sadli. V ich snahe ich zastavilo Daniho zranenie, keď kvôli herniácii disku stratil pohyblivosť v ľavej nohe a musel podstúpiť operáciu chrbtice. „Bol som kvôli celej situácii na seba veľmi tvrdý, ale Seth ma veľmi podporoval. Keď som potom začal nahrávať vokály, vôbec sa mi nepáčili. Keďže som takmer rok nespieval, mal som pocit, že už neviem poriadne spievať. Moje neistoty sa potom odrážali aj v tvorbe a všetko to zdržiavali,“ prezradil Dani Slovak, ktorý nakoniec svoju novinku dokončil na jeseň minulého roka. Aj vďaka tomu pieseň postupne vyzrela a priniesla fanúšikom jedinečnú osobnú výpoveď, ktorá je blízka mnohým z nás.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.