Ralf Schumacher oznámil svoju homosexuálnu orientáciu. Je len tretím jazdcom v histórii F1

Bývalý pilot Formuly 1 Ralf Schumacher oznámil svoju homosexuálnu orientáciu.

Bývalý pilot Formuly 1 Ralf Schumacher oznámil svoju homosexuálnu orientáciu. Na sociálnej sieti zverejnil fotografiu so svojim partnerom Etiénnom, ku ktorej pridal aj status.

„Najkrajšia vec v živote je, keď máš po boku toho správneho partnera, s ktorým môžeš všetko zdieľať,“ napísal.

View this post on Instagram A post shared by Ralf Schumacher (@ralfschumacher_rsc)

Rozhodol sa prihlásiť k LGBTI+ komunite, čo pre nikoho nie je jednoduché. Pod jeho príspevkom sa okamžite začali objavovať podporné komentáre. Priznanie, že je gay je pre brata sedemnásobného majstra sveta F1 oslobodením.

Podporil ho aj syn

So svojím partnerom má Ralf Schumacher žiť v spoločnom vzťahu už dva roky. Predtým bol ženatý s modelkou Corou-Carolinou Brinkmannovou, s ktorou má syna Davida. Manželský pár tvorili v rokoch 2001-2015.

Syn David Schumacher

Podporu svojmu otcovi teraz vyjadril aj jeho syn, ktorý preteká v sérii ADAC GT Masters. „Som veľmi šťastný, že si konečne našiel niekoho, s kým sa cítiš príjemne a bezpečne. Stopercentne stojím za tebou, želám ti všetko dobré a blahoželám ti,“ cituje jeho slová F1online.sk.

Sebastian Vettel v roku 2022 vyjadril podporu na Veľkej cene Maďarska v roku 2022. Už pred dvomi rokmi vyjadril presvedčenie, že F1 by "coming out" prijala.

„Cítim, že gay medzi jazdcami by pomohol urýchliť odstraňovanie predsudkov a posunul náš šport lepším smerom. Myslím si a dúfam, že náš šport bude naňho pripravený,“ uviedol.

Ralf Schumacher počas svojej kariéry, ktorú ukončil v roku 2007, vyhral šesť veľkých cien. Doteraz sa k LGBTI+ komunite prihlásili len dvaja jazdci, ktorí v minulosti pretekali v F1.  Mike Beuttler pôsobil v kráľovnej motoršportu v sezónach 1971 až 1973 a Lella Lombardiová v nasledujúcich troch ročníkoch.

Ralf Schumacher ukázal muža po svojom boku

Pred výkopom finále EURO v Nemecku sa bývalý profesionálny športovec dostáva na titulky. Nie futbalista, ale bývalý pretekár a jazdec Formuly 1. Ralf Schumacher zdieľa fotku s mužom, ktorého nazýva „správnym partnerom“. Zdieľať všetko v živote je tá najkrajšia vec na svete. Ralf Schumacher verejne hovorí: „Najkrajšia vec v živote je, keď máte po svojom boku toho správneho partnera, s ktorým môžete zdieľať všetko,“ píše bývalý pilot Formuly 1 v príspevku na Instagrame. Obrázok sprevádzajúci text ho zobrazuje s mužom, ruka v ruke, ako sa pozerá na západ slnka. Schumacher tiež zdieľa príbehy, v ktorých je označený aj šťastný muž po jeho boku. Volá sa Etienne. Spomína bývanie na Francúzskej riviére a v Kapskom Meste. Známy Schumacherov priateľ píše: "Tak šťastný pre vás oboch!!!!!" a pridá srdce.

rNulife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.