Návštevnosť prvého dňa jubilejnej 30. Benátskej! s Impulzom prekročila 10 000, padol tak rekord "večierku pre nedočkavých"

Nielen dokonalé festivalové počasie, ale aj line-up v zložení Michal Prokop & Framus 5, O5 a Radček, Yo Yo Band, Vypsaná fixa a Žltý pes prilákal do veseckého areálu v Liberci vyše 10 000 návštevníkov.

„Sme nadšení, že s nami fanúšikovia prišli osláviť 30. výročie nášho festivalu v takom počte a veríme, že táto stúpajúca tendencia bude pokračovať aj zajtra a pozajtra. Atmosféra je jedinečná,“ hovorí spolumajiteľ Benátskej Petr Pečený. Viac ako priaznivá predpoveď počasia aj rozmanitý program naznačujú, že to tak bude aj v piatok av sobotu.

„Dnešný program sa odohrával na dvoch stageách, ku ktorým zajtra pribudnú ďalšie dve. Bude to pre nás produkčná výzva, pretože chystáme v jeden večer 24 koncertov, pričom tri z nich sú veľké zahraničné mená Suzi Quatro, Scooter a Slade,“ dodáva zakladateľ festivalu Pavel Mikez.

Brány areálu sa zajtra otvoria na pravé poludnie a už o 13:30 bude hlavné pódium TCN ENERGIE STAGE opanovať cenami ovenčená ostravská legenda Buty. Tá neskôr odovzdá hudobné žezlo Michalovi Hrůzovi a jeho Kapele Hrůzy. O dramaturgickej rozmanitosti festivalu Benátska! s Impulzom, svedčí aj fakt, že tieto hudobné stálice na stagi vystrieda progresívny Ben Cristovao, ktorý sa v rámci svojej tvorby pohráva s hip hopom, R&B, popom aj discom, a ktorý vytvorí vskutku nevšedný hudobný somár mostík pre vystúpenie rockovej legendy SUZI QUATRO.

Udržať po náreze od basgitarovej bohyne Suzi rozprúdený dav aj naďalej na vrchole zvládne Divokej Bill určite ľavú zadnú. Nemeckú ikonu tanečnej hudby - SCOOTER - teda čaká publikum, aké dlho nezabudne. A nezabudnuteľný koncert zažije aj Argema, pretože teoreticky vzaté - komu sa teraz pošťastí, aby ich predskokanom bol práve Scooter? Hudobnú nádielku v Hudobnom stane o 17:00 odštartuje folklórno-popová oslava ženskosti Vesna, ktorej skladba My Sister's Crown sa umiestnila na 10. mieste v súťaži Eurovision a presiahla 22 miliónov streamov na Spotify.

Ženskú energiu v hudobnej tvorbe bude reprezentovať aj čerstvá držiteľka Ceny Anděl, česká speváčka a textárka s arménskymi koreňmi Pam Rabbit. Cenou Anděl sa môže pýšiť aj ďalšia žena českej hudobnej scény a Hudobného stanu – speváčka a rapperka Annabelle. Rapu a popu sa po Annabelle budú venovať aj libereckí ATMO music či Raego, ktorý dosiahol na youtube hranicu 150 miliónov prehraní bez hudobného vydavateľstva.

Salamandra, Tučná Berta a Walda Gang sa postarajú o to, aby sa publikum pri ADIFEX STAGE dostalo poriadne do varu a britskí glamrockoví králi SLADE tak mohli ukázať, že aj po 60 rokoch na scéne vedia rozbehnúť poriadnu show. A nie inak tomu bude aj u nasledujúcich metalových veteránov z kapely Citrón, EDM-rockových a žánre mixujúcich Blitz Union, aj u Hallodrn, ktorých hudba je úprimnou výpoveďou o drsnom živote ľudí v podhorí Krkonôš.

REC.STAGE bude aj počas piatkového dňa a večera patriť novej hudobnej krvi. Hoci kapela WYFE pôsobí iba od covidu, jej členovia sú ostrieľanými hudobníkmi, ktorí rozhodne žiadnymi nováčikmi nie sú. Ako sami hovoria, je to čiernobiela hudba, vďaka ktorej počujete vôňu farieb. Piesne sú o hľadaní lásky a zmierenia v kulisách betónovej šedi postsovietskej krajiny a dospievaní v industriálnom prostredí. Zamatový hlas speváka vás vtiahne do hudby, v ktorej WYFE s ľahkosťou miešajú gitary so syntetizátormi, beznádej s nádejou aj melanchóliu s temperamentom. Na REC.STAGE zažiari aj trojica Pilot, ktorá svoj hudobný štýl pomenovali Broadway Pop, alebo aj Patrik Malý, Malone a Tomas Robin.

Facebook  Instagram

Program festivalu

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.