Skupina Heineken vykázala v 1. polroku čistú stratu 95 miliónov eur

Holandská pivovarnícka skupina Heineken zaznamenala v prvom polroku čistú stratu pripadajúcu na akcionárov vo výške 95 miliónov eur v porovnaní so ziskom 1,16 miliardy eur v rovnakom období minulého roka.

Skupina v pondelok oznámila, že stratu jej spôsobilo najmä znehodnotenie investície do čínskej spoločnosti China Ressource Beer.

Čistý zisk pred započítaním mimoriadnych položiek a amortizácie (BEIA) za prvý polrok 2024 sa na organickej báze zvýšil o 4,4 % na 1,2 miliardy eur. Prevádzkový zisk za sledované obdobie sa oproti predchádzajúcemu roku znížil o 4,3 % na 1,54 miliardy eur v dôsledku vyšších mimoriadnych nákladov, najmä zatvárania pivovarov a zohľadnenia inflácie. Tržby sa oproti predchádzajúcemu roku zvýšili o 2,2 % na 17,82 miliardy eur.

Spoločnosť ďalej uviedla, že pokračuje v programe znižovania nákladov a vyjadrila presvedčenie, že dosiahne svoj ciel ušetriť tento rok približne 500 miliónov eur.

rNUlife.sk / teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.