Do programu Uprisingu 2024 pribudli zásadné mená Drum and Bass a Jungle scény

Festival Uprising 2024 sa nezadržateľne blíži a my ohlasujeme ďalšie zaujímavé mená. Do programu Good Point zóny pribudli zásadné mená drum and bass a jungle scény. Benny Page, svetoznámy producent a DJ, ktorý má za sebou spolupráce s menami ako MC Spyda, Topcat, Sweetie Irie, Jessie J, Tinnie Tempah, Congo Natty, či Misha B sa na Zlatých pieskoch predstaví so skvelým vokalistom, ktorý si hovorí Doktor.

Veľkým lákadlom je bezpochyby aj legendárny DJ Hype. Tento ikonický DJ začínal na pirátskej stanici Fantasy FM v Londýne, aktuálne je stálicou stanice Kiss 100, na konte má ocenenia ako Best Male DJ a Best Radio DJ z britských Hardcore Awards a je zakladateľom Ganja Records. Už sa nevieme dočkať ako jeho naložený jump up set roztancuje aj Zlaté piesky. Svojim jedinečným zvukom a technickými zručnosťami príde potvrdiť povesť jedného z najimpozantnejších DJ-ov súčasnosti, tiež talentovaný producent, DJ Diagnostix spolu s MC Jimmy Danger. Z domácich mien sa v Good Point zóne môžete tešiť aj na DJ MonssRippleBass Factory, DJ KatoBobsan & MC ShadyKomander Ground, či Jimmy Pé.

Najzaujímavejším prírastkom v programe tanečnej Absolut zóny je jednoznačne DJ Lady Style, známa tiež ako The Parisian Girl a poteší najmä milovníkov turntablismu a dokonalých scratchov. Okrem nej sa v tanečnej zóne predstavia aj domáce a české mená ako MalalataDJ Vec on the MIC & ZverinaVI3E spolu s Natáliou HulejovouManeneVentolin a Rudeboys Radio.

To ale nie je všetko. Sedemnásty ročník festivalu Uprising prinesie množstvo veľkých svetových mien. Medzi headlinermi festivalu sú potvrdené hviezdy ako Alborosie, jeden z najlepších súčasných reggae umelcov alebo maďarská mega hviezda Azahriah, ktorému sa podarilo vypredať tri dni po sebe takmer 70-tisícovú Puskás Arénu. Z New Yorku má na Zlaté piesky namierené hip-hopový fenomén Rich the Kid, známy spoluprácami s menami ako Lil Wayne, Kendrick Lamar a Post Malone. Vystúpi tiež extravagantný umelec a rapper Tommy Cash z Estónska, kráľovná afrobeats Yemi Alade, či jeden z najzaujímavejších dancehall hudobníkov svojej generácie Blaiz Fayah.

Na Uprisingu má každoročne silné zastúpenie aj drum and bass scéna a môžete sa tešiť na jej ikonických predstaviteľov Black Sun Empire, producentské duo Sigma, hudobný klenot v podobe britskej speváčky Catching Cairo, príde aj fenomén internetu Venjent, či britský producent a DJ Vandal, ktorý chystá poriadnú nálož Hardteku a Raggateku nasiaknutú prvkami Jungle a Reggae.

Vystúpi tiež legendárny rapper Afu-Ra, ikonická jamajská reggae kapela The Congos, kultová skupina The Orb s nezameniteľným zvukom a remixami známych hitov, jamajský reggae umelec nominovaný na Grammy Jesse Royal, či kultová electro-world music skupina Transglobal Underground v zostave spolu so speváčkou Natacha Atlas.

Návštevníkov festivalu potešia aj výrazné mená domácej a českej scény, medzi ktorými nebude chýbať GlebMedial BananaMoja Reč s kapelou KomplotOrion a Čistychov, James ColeRest s kapelou Champion SoundAnett XFejbsBoy WonderRida Radar & Live BandFvck KvltTaomiDušan Vlk, či Marko Damian.

VSTUPENKY

Facebook

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.