Bratislava sa na pár dní stane centrom sveta financií

Viac ako 700 popredných svetových expertov na svet financií a globálne ekonomické dianie smeruje do Bratislavy. Počas nasledujúcich dní sa hlavné mesto Slovenska stane centrom diskusií akademikov, odborníkov a doktorandov z 36 krajín sveta. Diskusií o všetkom, čo dnes hýbe a ovplyvňuje finančné trhy, svetovú ekonomiku, vrátane výskumu a finančnej teórie v týchto oblastiach.

51. ročník prestížnej konferencie Európskej finančnej asociácie (EFA) sa koná pod patronátom Národnej banky Slovenska a tešíme sa, že sme dostali príležitosť spoluorganizovať také prestížne podujatie.

Súčasťou konferencie bude aj vystúpenie laureáta Nobelovej ceny z roku 2022 Douglasa Diamonda za prínos k výskumu v oblasti bankovníctva.

Bratislava privíta ekonomickú elitu

Konanie samotnej konferencie by nebolo možné bez angažovania sa a patronátu Ľuboša Pástora, bývalého člena Bankovej rady NBS a profesora University of Chicago Booth School of Business: „Je to pre nás obrovská pocta. Som veľmi rád, že môžeme na Slovensku privítať špičkových ekonómov z celého sveta, a navyše v takom vysokom počte. Ide o odbornú konferenciu najvyššej svetovej úrovne. Budú na nej prezentované výsledky, ktoré sú na hraniciach poznania v oblasti finančnej ekonómie. Uvidíme 243 odborných článkov, ktoré sme vybrali spomedzi vyše 2000 predložených príspevkov.“

Viac než 260 profesorov z prestížnych univerzít, vrátane inštitúcií ako Yale, Harvard, MIT či Cambridge, sa zúčastní na diskusiách a prednáškach v samotnom srdci Bratislavy, v priestoroch Reduty a Hotela Carlton.

Bratislava – mesto, kde myšlienky rozkvitajú

„Je pre nás veľkou cťou hostiť toto každoročné prestížne podujatie. Nasledujúce dni prinesú neopakovateľnú príležitosť na výmenu vedomostí, predstavenie inovácií a budovanie nových spoluprác. Bohatá história Bratislavy a jej dynamické ekonomické prostredie poskytujú ideálnu kulisu pre toto stretnutie" – guvernér NBS Peter Kažimír.

Konferencia EFA pokrýva široké spektrum tém, ktoré reflektujú súčasné výzvy a trendy vo finančnom svete. Účastníci sa budú točiť okolo tém ako Fintech a inovácie, riziká klimatickej transformácie, korporátne financie, bankové regulácie, ceny nehnuteľností či inflácia. Ide o témy, ktoré formujú budúcnosť globálnych trhov a Bratislava sa stane epicentrom týchto debát.

Stretnutie titanov svetových financií

Medzi účastníkmi nebudú chýbať ani poprední predstavitelia centrálnych bánk z Nemecka, Talianska, Anglicka, Portugalska, Švédska a Kanady, ako aj zástupcovia Európskej centrálnej banky a americkej Federal Reserve Bank. Tento medzinárodný mix expertov prinesie do Bratislavy diskusie, ktoré budú formovať nielen európske, ale aj svetové finančné systémy.

Po Miláne (2021), Barcelone (2022) a Amsterdame (2023) sa teda Bratislava pridáva do prestížneho zoznamu miest, kde sa stretávajú najväčšie ekonomické kapacity súčasnosti. A o niekoľko rokov budú EFA konferencie pokračovať v Paríži (2025) a belgickom Gente (2026).

Piatkový keynote speech profesora Douglasa Diamonda v Redute bude nahrávaný a následne sa bude dať pozrieť na YouTube kanáli NBS.

Program tu

European Finance Association - EFA 2024 (efa-meetings.org)

rNUlife.sk / PR správa NBS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.