VIDEO: V Chorvátsku nakrútili žraloka. Môže ísť o veľmi nebezpečný druh

Poriadny rozruch medzi miestnymi i dovolenkármi vyvolalo video nakrútené pri ostrove Mljet na juhu Chorvátska, ktoré nakrútili miestni rybári. Video sa doslova okamžite stalo na sociálnych sieťach virálnym.

Minulý utorok skoro ráno rybári natočili, ako vo vode krúži plutva na vonkajšej strane ostrova Mljet. Okamžite si mysleli, že v Jadrane pláva veľký žralok biely, no odborník usúdil, že to napokon nie je ten druh, píše sa na facebookovom profile Tuna bar Pelješac, ktorý zverejnil fotku a video plutvy.

VIDEO z FACEBOOK

V mori sa v ich blízkosti objavila veľká plutva, ktorá nápadne pripomínala žraloka. Na sociálnych sieťach mnoho ľudí dokonca napísalo, že ide o veľkého žraloka modrého.

Rybárom sa žraloka podarilo nakrútiť na konci augusta. Video síce zverejnili na Facebooku, napísali však k nemu, že na Jadrane žraloky nie sú. Video sa stalo virálnym a za dva dni ho komentovalo takmer dvetisíc ľudí. Mnohí názor rybárov vyvracajú. To potvrdzuje aj fakt, že v minulosti už tieto dravce mnohokrát na Jadrane spozorovali.

„V Jadranskom mori sú omnoho častejšie, než si väčšina ľudí myslí, aj veľmi nebezpečné žraloky modré,“ uviedol jeden z komentujúcich.

Niektorí sa dokonca domnievajú, že nakrútená plutva patrila práve veľkému modrému žralokovi. Oceánograf Alen Soldo pre web  24sata.hr povedal, že tvor zachytený na videu rozhodne nie je veľký žralok modrý.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.