BMW Chystá Revolúciu: Prvé Auto na Vodíkový Pohon uvedie na trh už v Roku 2028!

Nemecká automobilka BMW plánuje svoje prvé auto na vodíkový pohon uviesť na trh v roku 2028. Umožní jej to využitie technológie palivových článkov, na ktorej spolupracuje s japonskou Toyotou. Informovala o tom agentúra Reuters.

Spoločnosť uviedla, že pôjde o súčasný model s možnosťou vodíkového pohonu, podrobnosti však nezverejnila. Neuviedla nič bližšie, ani čo sa týka ceny či objemu produkcie. Spolupráca BMW s Toyotou umožní nemeckej automobilke zníženie nákladov a vývoj palivových článkov pre osobné vozidlá, pričom technológia by mala mať využitie aj v prípade úžitkových áut, uviedli firmy.

V rámci nemeckých automobiliek je BMW najväčším stúpencom vodíkovej technológie. Autá na vodíkový pohon môžu veľmi rýchlo natankovať a mať dlhý dojazd, napriek tomu iba pár automobiliek investovalo do tejto technológie. Dôvodom sú vysoké náklady a obmedzená sieť čerpacích staníc. BMW predpokladá, že v roku 2028, keď by na trh malo prísť jej prvé vozidlo na vodíkový pohon, bude už vodíková infraštruktúra dostatočne rozvinutá.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.