Dni českej kultúry 2024: Hudba, umenie a tradície ožijú na Slovensku

Dni českej kultúry 2024 prinesú do rôznych miest Slovenska bohatý program plný umenia, hudby a literatúry. Tento každoročný festival sa začne Svätováclavskou bohoslužbou v Košiciach a Svätováclavskými hodmi, ktoré dodajú podujatiu náboženský a kultúrny rozmer.

Počas festivalu si fanúšikovia českej klasickej hudby prídu na svoje počas koncertu v Historickej sále Východoslovenskej galérie, kde vystúpi renomovaná violončelistka Michaela Fukačová, ktorá sa predstaví spolu s klaviristkou Renatou Lichnovskou Ardaševovou.

Otvárací koncert festivalu určený pre milovníkov českej klasickej hudby je naplánovaný na utorok (1. 10.). "Diela Bedřicha Smetanu, Antonína Dvořáka, Josefa Suka, Leoša Janáčka, Bohuslava Martinů a ďalších autorov uvedie v Historickej sále Východoslovenskej galérie na Hlavnej 27 vynikajúca česká violončelistka Michaela Fukačová s klavírnym sprievodom Renaty Lichnovskej Ardaševovej," spresnila Dagmar Takácsová z Českého spolku v Košiciach s tým, že koncert sa uskutoční aj v Starej Ľubovni a Martine.

Milovníci výtvarného umenia budú mať možnosť vidieť výstavy venované tradičnému moravskému ornamentu či velikánovi literatúry Franzovi Kafkovi. Dni českej kultúry však prinesú aj chvíle reflexie a historickej úcty pri pomníku T. G. Masaryka a M. R. Štefánika v rámci slávnostného stretnutia pri príležitosti vzniku Československa.

Program sľubuje pestrú ponuku, ktorá spája hudbu, literatúru a históriu v harmonickej oslave českej kultúry.

PROGRAM: Dny české kultury 2024 - Český spolek (ceskyspolek.sk)

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.