NBS Varuje pred Platformou Seif Finance: Investovanie do Krypta Môže Skrývať Podvody

Národná banka Slovenska (NBS) vydala varovanie ohľadom platformy Seif Finance, ktorá propaguje investície do kryptoaktív cez svoju webovú stránku. Platforma nemá požadovanú licenciu na poskytovanie služieb zmenárne virtuálnych mien, čím ohrozuje spotrebiteľov.

NBS vyzýva potenciálnych investorov, aby boli mimoriadne opatrní"Investovanie na trhu s kryptoaktívami v sebe zahŕňa rôzne riziká. Jedným z týchto rizík sú časté podvody. NBS upozorňuje spotrebiteľov, aby si v prípade záujmu o investovanie do kryptoaktív dôsledne zvážili, s ktorým subjektom vstúpia do zmluvného vzťahu," zdôraznila centrálna banka.

Od 30. decembra začne NBS vykonávať dohľad nad poskytovateľmi krypto služieb, čo by malo priniesť viac bezpečnosti pre investorov. Dovtedy však NBS odporúča nevkladať do krypta viac, než si môžete dovoliť stratiť.

Okrem toho, banka ponúka na svojej stránke rady, ako sa brániť voči podvodom, ktoré sa na kryptotrhu čoraz častejšie vyskytujú.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.