Skromný mních prezradil, ako byť šťastným :)

Tvrdí, že stačí pochopiť iba 2 jednoduché veci

V čom tkvie recept na šťastie? Uznávaný mních tvrdí, že radosť je pre nás prirodzená a každý z nás ju má v sebe. Stačí iba, aby ste pochopili spôsob, ako šťastie dosiahnuť.

Každý človek túži po šťastnom a spokojnom živote, a tak neustále hľadáme nejaký návod na to, ako si taký život zabezpečiť. Univerzálny recept na šťastie pritom potrebuje najmä dve zásadné ingrediencie, o ktorých hovorí aj istý budhistický mních.

Múdrosť skromného mnícha

Heamin Sunim je významným učiteľom meditácie a dokonca prednášal aj na univerzite v Massachusetts. Okrem toho sa s ním mnohí ľudia radia pri svojich životných rozhodnutiach, pretože sa spoliehajú na jeho múdrosť. Podarilo sa mu pritom odhaliť, v čom spočíva tajomstvo ľudského šťastia. Najúčinnejším spôsobom, ako dosiahnuť vnútorný pokoj a radosť je spomaliť vo svojom uponáhľanom živote, ktorý je pre túto rýchlu dobu taký príznačný.

Čo nám chýba ku šťastiu

Ďalšia vec, ktorú by si mal každý uvedomiť je tá, že negatívne emócie sú iba dočasné. "Pozerajte sa na ne ako na oblak, ktorý okolo vás prechádza, namiesto toho, aby ste sa s nimi stotožňovali ako s časťou svojho ja," napísal vo svojej knihe, z ktorej ho citoval denník Independent. Na dosiahnutí šťastia teda nevidí nič komplikované. Jednoducho sa netreba donekonečna umárať negatívnymi pocitmi, ale mali by sme im dovoliť odplávať preč. O tom, že by sme sa nemali nechať pohltiť rýchlym tempom tejto doby ani nehovoriac.

Na toto nezabúdajte

Ak túžite po šťastí, podľa tohto mnícha by ste sa predovšetkým mali prestať neustále niekam ponáhľať, vedieť si určovať priority, pretože sa človek jednoducho nemôže venovať všetkému naraz, a mali by ste sa naučiť vychutnávať si svoje vlastné myšlienky.

stvorlistok stastie symbol

Za zdroj informácií ďakujeme dobrenoviny.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.