6 vecí, ktoré robia úspešní ľudia pred spaním

Hektické rána nám neponúkajú veľa času na pohodu ak sa na ne nepripravíme deň vopred. Preto je v živote každého z nás dôležitá "večerná rutina". Nastavme sa na úspešný deň pomocou týchto šiestich zvykov:

Hodina čítania

Bill Gates číta pred spaním minimálne hodinu - všetko od politiky až k histórii a súčasným svetovým udalostiam. Okrem toho, že pravidelné čítanie rozširuje naše poznatky a vedomosti, štúdia z Univerzity v Essexe z roku 2009 dokazuje, že už 6 minút čítania denne znižuje mieru stresu o 68%.

Okrem toho čítanie udržiava náš mozog vo forme. A vôbec neprekáža, ak preferujete beletriu.

Odpojiť sa

Po tom ako Arianna Huffington odpadla od vyčerpania a poranila si hlavu tak, že jej na nej pribudlo päť stehov, začala si odkladať mobil pred spaním do inej izby a stala sa vyznávačkou "odpojenia".

Veda ju v tom podporuje - je totiž preukázané, že modré svetlo z monitorov prekabáti náš mozog a predstiera, že je stále deň. Takto sa nedokážeme prirodzene uvoľniť a zaspať.

Prechádzka

Chôdza zvyšuje našu kreativitu, pretože nie je pre mozog náročná, no zároveň sa pri nej nedá pracovať. Preto má naša myseľ voľnosť a je otvorená novým nápadom.

Meditácia

Po dni plnom stresu nič nepadne lepšie ako zhlboka sa nadýchnuť a pokúsiť sa vypnúť na chvíľu myslenie. Meditácia má doslova liečivé účinky, najmä ak sa jej venujete každý deň, preto ju určite zaraďte do svojho večerného programu.

Kreativita

Vera Wang v roku 2006 uviedla v magazíne Fortune, že súčasťou jej večernej rutiny je "veľa dizajnovania - ak nie doslovne, tak aspoň konceptuálne". Niekedy je večerné ticho tým najlepším liekom na kreatívny blok.

Ak ste ranné vtáča, potom budete mať najkreatívnejší tesne pred spaním. Výskumníci veria, že je to súvisí so zhoršujúcimi sa schopnosťami tvoriť logické spojenia medzi myšlienkami. To umožňuje mozgu, aby bol kreatívny.

Plán ďalšieho dňa

Nie je nič lepšie ako naplánovať si ďalší deň a viac nepremýšľať nad svojimi povinnosťami. Kľúč k úspechu je napísať si všetko na papier.

 

Zdroj: lifehack

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.