SNM-Múzeum Červený Kameň pozýva na Červenokamenské letobranie

SNM-Múzeum Červený Kameň vás pozýva na augustové Letobranie, nový festivalový formát, ktorý počas letného víkendu 10. - 11. augusta spája na Červenom Kameni odborné podujatia, umelecké vystúpenia aj program pre rodiny s deťmi.

Už v piatok a sobotu vám svoje umenie predvedie divadelno-šermiarska skupina Exulis v predstavení Traja mušketieri po dvadsiatich rokoch. Začiatok predstavenia je každú celú hodinu od 18.00 do 22.00 hod.

V sobotu 10. augusta o 16.00 hod. sa môžete tešiť aj na koncert Veroniky Rabady, speváčky ktorá prináša na slovenskú hudobnú scénu originálnu fúziu popu, folklóru a world music v dynamicky tanečnom štýle.

Autentický hudobný zážitok prinesie koncert starej hudby súboru Ensemble Thesaurus Musicum. Predstaví vám historické nástroje a predvedie vám ich prostredníctvom renesančných a barokových melódií priamo v Rytierskej sále. Koncert starej hudby môžete zažiť v nedeľu o 15.00 hod.

V nedeľu o 17.00 hod. sa uskutoční aj posledné stretnutie pri Čaji o piatej, na ktorom sa stretneme s riaditeľkou múzea a historičkou Ivanou Janáčkovou a budeme sa venovať téme secesného odievania. Prostredníctvom dobových fotografií zo súkromných fotoalbumov budete môcť nahliadnuť do šatníkov posedných Pálffyovcov.

Na odievanie bude zameraná aj Módna prehliadka, ktorá vás prevedie expozíciou a ukáže vám ju z netradičnej perspektívy. Zameria sa na historické odievanie sprostredkované cez portréty a repliky historických šiat. Vstup na módnu prehliadku je vždy o 13.30 a 15.30 hod.

Tešíme sa na stretnutie s vami!

www.snm.sk

www.hradcervenykamen.sk

facebook.com/CervenyKamenHrad
instagram.com/hradcervenykamen/

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.