Festivaloví Frekvenťáci pozor! Jeden z najväčších festivalov v Rakúsku - FM4 Frequency - otvorí svoje brány o necelé dva týždne! Hneď na úvod hviezdny Ed Sheeran

14. až 17. Augusta vypukne jeden z najväčších festivaloch u našich južných susedov! Frequency festival privíta v meste St. Pölten vo festivalom areáli viac ako 140 000 frekvenťákov naladených na jednej skvelej párty festivalovej frekvencii! Vyše 90% festival passov - permanentiek je vypredaných, preto sa poponáhľajte!

Naozaj, vedeli ste, že festivalové šialenstvo treba reálne zažiť na vlastnej koži, a až potom pochopíte, o čom to celé je? Samozrejme každý festival má svoju špecifickú atmosféru. Tá „frekveňtácka“ je vždy v zmysle ferekvencie „by the way party“. Ak ste také niečo ešte nezažili, nezúfajte, sezóna letných festivalov je tu rok čo rok a ešte stále máte možnosť zažiť to najlepšie. Len si treba správne vybrať.

Ale poďme pekne po poriadku. V článku sa dozviete, ako sa na festival dostať, čo tam môžete vidieť a zažiť a čo si zobrať.

Na čo sa môžeme tešiť?

Samotný hudobný program je rozmanitý, týka sa mnohých hudobných štýlov. Aj tohto roku sa ponesie viac menej na tanečnej DJ párty vlne, niekde na pomedzí rappu a hip hopu zkrížený popovými či rockovými headlinermi na hlavnom pódiu. Medzi naj headlinerov môžeme bez pochýb zaradiť Eda Sheerana, ktorý je aktuálne na svojom európskom turné.

Sekundovať mu bude vždy dobre naladený na top výkon, anglický gentleman, pop spevák Calum Scott, ktorý je našemu publiku dobre známy, keďže sa predstavil v Bratislave v rámci Lovestream festivalu či na sólo koncerte. Mladý americký spevák a skladateľ David Kushner tiež predstaví svoju sviežu tvorbu.

Na hlavnom pódiu sa predstaví aj Dean Lewis. austrálsky popový spevák a skladateľ. Známy je najmä vďaka singlu „Waves“ z roku 2016, ktorý bol v roku 2019 v Austrálii 7× platinový, a singlu „Be Alright“.

Svoje hity pripomenú punk rockeri z legendárneho amerického zoskúpenia pod názvom The OFFSPRING. Na rockovo punkovej frekvencii sa ponesie aj vystúpenie amerických Rise against.

"Mladá krv" bude okrem iných doslovne zastúpená britským spevákom a hudobníkom, ktorý si hovorí YUNGBLUD.

Milovníkom speváckej súťaže X Factor pomerne dobre známy James Arthur tiež predstaví svoju tvorbu. Britský spevák a hudobník, ktorý vyhral deviatu sériu X Factoru v roku 2012. Jeho debutový singel a zároveň svetový megahit „Impossible“ bol vysielaný po finále a debutoval na 1. mieste v rebríčku UK Singles Chart. 

Frekvenťákom na predstaví aj Pierre Steffen Baigorry, známy ako Peter Fox, nemecký spevák, skladateľ a hudobník. Je členom nemeckej reggae a dancehallovej kapely Seeed. Tnetokrát predvedie svoj sólo projekt.

A roztancujú Vás aj skvelé house sety v podaní Felix De Laet známeho ako Lost Frequencies, či v poslednej dobe veľmi populárneho austrálskeho producenta a DJa, Timmyho Trumpeta.

Publiku zarapujú asi najznámejší domáci raper interpret a spevák RAF CAMORA, ďalej nemeckí raperi Apache 207, SIDO či CRO.

Samotný festival má viaceré špecifiká, ako je denná (DAYPARK) a nočná zóna (NIGHTPARK), kultúrna zóna, množstvo vedľajších alternatívnych stageov, bohatá gastro zóna a podobné vyžitie.

Ako sa dá dostať na festival FM4 Frequency?

Autom, autobusom i vlakom. Najlepšie je krátku cestu z Bratislavy absolvovať vlakom. Do Viedne je to hodina cesty, a následne menej ako polhodina na hlavnú vlakovú stanicu v meste St. Pölten. Odtiaľ za poplatok premávala kyvadlová doprava priamo do areálu festivalu. Pokiaľ sa rozhodnete pre pohodlnejšiu cestu vlakom, treba sa riadiť navigáciou, následne v samotnom St. Pöltene organizátori festivalu každý rok dobre vyznačia všetky prístupy na festival priamo v teréne pri ceste, preto stačí sledovať navádzače.

Na festivale môžete využiť bezplatné stanovanie či platené miesto v campe. Ochutnať priamo v areáli festivalu môžete mieste gastro a culinario špeciality, vyskúšať rakúske pivo či obľúbený vínny strik.

Na festival si okrem stanu, spacáku, karimatky či nafukovacej postele, hygienických potrieb a oblečenia v prípade stanovania, nezabudnite pribaliť aj pršiplášť či gumáky. Hoc sa to nepredpokladá, keďže je pomerne sucho, po minulé roky vo festivalovom mestečku pršalo a blato bolo minimálne po členky. Frekvenťáci sa ním museli boriť.

Aktuálnu mapu areálu ako aj všetky info vrátane časového harmonogramu jendotlivých koncertov nájdete aj v appke FM4 Frequency Festival - Apps on Google Play či FM4 Frequency Festival on the App Store (apple.com).

#FQ23 JE ÚPLNE BEZ HOTOVOSTI! CASHLESS!

Aké sú výhody bezhotovostného systému? Žiadne čakacie doby na dobíjacích staniciach na mieste. Stačí si vopred dobiť peniaze na svoj osobný účet. Hneď ako prídete k vchodu na festival a dostanete náramok, dobitý kredit máte k dispozícii! Po festivale môžete samozrejme požiadať o vrátenie nevyčerpaného kreditu. Aké sú možnosti platby? Akceptované sú Paypal (bude k dispozícii bližšie k festivalu), VISA, Mastercard, Maestro, debetné karty Maestro, Apple Pay a Google Pay.

Taliansky DJ a producent Gigi D’Agostino zrušil svoje vystúpenie

Organizátori vysvetlili na webe túto zmenu takto: Žiaľ, musíme vás informovať, že plánované vystúpenie Gigi D’Agostino 17. augusta na Frequency Festivale sa neuskutoční. Pre objasnenie: zrušenie nemá nič spoločné so situáciou okolo piesne „L’Amour Toujours“. Po dlhých úvahách sme sa rozhodli dať jedinečnú príležitosť uzavrieť Frequency Festival 2024 domácim DnB superhviezdam Camo & Krooked. V sobotu to oslávia ako prvý rakúsky počin epickou šou. Sme tiež nadšení, že môžeme privítať ďalšiu miestnu senzáciu: Money Boy v sobotu rozhýbe pódium a zabezpečí poriadny posledný festivalový deň. Okrem toho si Souly a Levin Liam vymenili medzi sebou svoje vystúpenia. Souly teraz vystúpi v sobotu a Levin Liam vo štvrtok.

Viac na : Frequency Festival | 14.-17. August 2024 - Green Park St.Pölten, Austria

Frequency Festival | Facebook

VSTUPENKY

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.