Koncerty skupiny Coldplay vo Viedni čakajú prísne bezpečnostné opatrenia

Tohtotýždňové štyri koncerty britskej skupiny Coldplay vo Viedni sa uskutočnia za zvýšených bezpečnostných opatrení. Fanúšikovia sa musia pripraviť na dôkladné osobné kontroly, oznámila podľa agentúry APA v utorok polícia.

K tomuto kroku pristúpila po tom, čo začiatkom augusta po zmarenom teroristickom útoku zrušili tri vystúpenia americkej superhviezdy Taylor Swiftovej. Polícia deň pred prvým koncertom zadržala ako hlavného podozrivého Rakúšana pôvodom zo Severného Macedónska.

V okolí Štadióna Ernsta Happela, kde mala vystúpiť aj Swiftová, budú rozmiestnené zábrany a zavedené dopravné obmedzenia. Príslušníci bezpečnostných zložiek preveria aj osoby pracujúce na štadióne a v jeho okolí.

Skupina Coldplay vystúpi v rakúskej metropole v stredu, štvrtok, sobotu a nedeľu zakaždým pred približne 60 000 fanúšikmi. Polícia konštatovala, že v jej prípade neexistuje žiadna konkrétna hrozba. No aj napriek tomu budú nasadení uniformovaní i civilní policajti, ako aj špeciálne policajné jednotky. Polícia zároveň poprela fámy, že na koncertoch Coldplay by mala hosťovať Swiftová.

2024 European tour supports announced | Coldplay

Coldplay - 2024 Tour Dates & Concert Schedule - Live Nation

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.