J&T BANKE sa darí. Prvý polrok roku 2024 uzavrela so ziskom vo výške 158 miliónov eur

J&T BANKA uzavrela podľa audítorom overených konsolidovaných výsledkov prvú polovicu tohto roka s bilančnou sumou vo výške 13,8 miliardy eur (+18 %) a čistým ziskom 157,6 miliónov eur (+27 %).

Napriek postupnému znižovaniu úrokových sadzieb nárast bilančnej sumy aj naďalej pozitívne ovplyvnil najmä zvýšený objem prijatých vkladov od klientov (9,74 miliardy eur), ktoré začali klienti dopĺňať investíciami, najmä do fondov. Najrýchlejšie rastúcim fondom bol aj v prvom polroku fond kvalifikovaných investorov J&T ARCH INVESTMENSTS, ktorého aktíva vzrástli už na viac ako 3 miliardy eur a upevnil si tak pozíciu najväčšieho fondu na Slovensku a v Česku.

Z oblasti retailových fondov potom najväčší záujem investorov vzbudil dlhopisový J&T BOND, ktorý zaznamenal nárast aktív o 77miliónov eur (+32 % v medziročnom porovnaní) na 318 miliónov eur. Z akciových fondov najviac vyrástol J&T Opportunity, ktorého aktíva presiahli 88 miliónov eur. Celkový objem majetku pod aktívnou správou následne ku koncu júna presiahol hodnotu7,64 miliardy eur.

Po určitej stabilizácii v minulom roku zaznamenal medziročný nárast v prvých šiestich mesiacoch tohto roku aj objem poskytnutých úverov, ktorý presiahol úroveň 4,19 miliardy eur.

V priebehu prvého polroka medzinárodná ratingová agentúra Moody's potvrdila banke rating na úrovni Baa2 so stabilným výhľadom.

Vlastný kapitál v medziročnom porovnaní narástol  o 154 miliónov eur a na konci prvého polroka predstavoval 1,65 miliardy eur. Kapitálová primeranosť na konsolidovanej báze dosiahla úroveň 22,53 %. Banka je tak dostatočne kapitálovo vybavená na ďalší rozvoj.

J&T BANKA, privátna a investičná banka úspešných:

Od roku 1998 ponúka služby a poradenstvo, ktoré riešia nielen súčasné potreby klientov, ale zohľadňujú aj širšie rodinné vzťahy a dlhší časový horizont. Ochraňujú majetok nielen pred ekonomickými vplyvmi, ale aj proti legislatívnym zmenám a životným situáciám. Zahŕňajú multigeneračnú správu majetku a nástupníctva, investičné poradenstvo, obchodovanie s cennými papiermi, správu a štruktúrovanie majetku či služby life-style manažmentu. Popri komplexných službách family office a privátneho bankovníctva poskytuje špecializované financovanie v oblasti real estate a podnikových akvizícií.

Do bankového holdingu J&T Finance Group SE patrí okrem českej J&T Banky jej slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvátsku, J&T Direktbank v Nemecku a slovenská banková skupina 365 (predtým Poštová banka). Viac informácií na: www.jtbank.cz

rNUlifed.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.