Získajte štipendium na prestížnej Európskej akadémii pre inovácie na vidieku

  • Od 17. do 21. novembra sa bude v Chorvátsku konať druhý ročník Ženskej akadémie pre inovácie na vidieku, prihlásiť sa môžu aj Slovenky.
  • Tento plne financovaný päťdňový program ponúka jedinečnú príležitosť účastníčkam naučiť sa ako založiť malé a stredné podniky, získať financovanie a prekonávať výzvy.
  • Počas týždennej akadémie sa stretnú podnikateľky, líderky a inovátorky z rurálnych častí Európy a budú sa učiť zručnostiam ako tieto oblasti inovovať.

Ženy tvoria polovicu svetovej populácie, no napriek tomu stále čelia štrukturálnym problémom, ktoré mnohým bránia naplno rozvinúť svoj potenciál. Ženská akadémia pre vidiecke inovácie je program Európskej akadémie líderiek, ktorá je súčasťou širšej vzdelávacej iniciatívy spoločnosti Huawei Seeds for the Future. Cieľom akadémie je dosiahnuť pokrok v digitálnej oblasti začlenenia a posilnenia postavenia žien. Program nadväzuje na úspešný úvodný ročník v Španielsku a predstavuje jedinečnú príležitosť pre ženy z vidieckeho prostredia naučiť sa ako využiť nové technológie a získať zručnosti pre rozvíjanie komunít v regiónoch.

Program akadémie sa zameriava najmä na podnikanie a využívanie nových technológií vo vidieckych oblastiach. Ponúka tiež tréningy na zvýšenie sebavedomia, účastníčky získajú praktické skúsenosti v technológiách a inováciách, budú spolupracovať s ostatnými účastníčkami a osvoja si techniky na zlepšenie sústredenosti a kreativity prostredníctvom dýchania a meditácie. Program ďalej zahŕňa všetko od digitalizácie a kľúčov k financovaniu a zabezpečeniu udržateľnosti podnikov, až po skúmanie sily pripojenia a potenciálu, ktorý ponúkajú najmodernejšie inovácie pri formovaní ekologickejšej budúcnosti. Účastníčky sa zúčastnia na inovatívnych a pútavých workshopoch, panelových diskusiách a debatách, ktoré spájajú diskusie na vysokej úrovni so špecializovaným poradenstvom.

Hlavnou myšlienkou akadémie je odstrániť dvojitú priepasť, ktorá bráni ženám vo vidieckych a vyľudnených oblastiach stať sa líderkami, ktoré náš svet potrebuje. Program im poskytne zručnosti potrebné na podporu inovácií v potrebných oblastiach, a zároveň postaví základy pre budúcnosť, ktorá bude definovaná digitálnym a ekologickým prechodom.

Prihláste sa do akadémie ešte dnes!

Kandidátky, ktoré sa chcú zapojiť do Ženskej akadémie pre inovácie na vidieku, by mali svoju prihlášku zaslať prostredníctvom https://www.europeanleadershipacademy.eu/ do 30. septembra. Spolu s prihláškou je potrebné zaslať všetky podrobnosti o motivácii a doterajších skúsenostiach.

Prihlásiť sa môžu ženy od 18 rokov z vidieckych regiónov v 37 krajinách: 27 členských štátov EÚ, šesť západo-balkánskych krajín a Ukrajina, ako aj tri nové krajiny, ktorých štátni príslušníci sa budú môcť do tohtoročnej akadémie prihlásiť po prvýkrát – Island, Švajčiarsko a Turecko. Nezávislá porota bude hľadať ženy, ktoré majú chuť niečo zmeniť. Napríklad odborníčky v oblasti poľnohospodárstva, inžinierstva alebo ekoturistiky, alebo ambiciózne farmárky, podnikateľky či digitálne špecialistky. Prihlásiť sa môžu aj mladé talenty, ktoré odišli z dedín študovať do mesta, no chcú sa vrátiť späť do svojich komunít. Každá z 20 uchádzačiek dostane plné štipendium pokrývajúce všetky náklady spojené s ich účasťou, vďaka čomu program ponúka rovnaké príležitosti pre všetkých.

Víťazka Ženskej akadémie pre inovácie na vidieku v roku 2022, grécka farmárka Anastasia Verzytoglou, opísala svoj pobyt na akadémii ako „inšpirujúci, intenzívny a napĺňajúci“.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.