Šokujúce výsledky! Inšpektori odhalili nedostatky až pri 168 augustových kontrolách potravín

Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ v auguste 2024 vykonali 2873 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradnú kontrolu vykonali pri 1151 právnych subjektoch a 1757 prevádzkach. Nedostatky sa zistili pri 168 kontrolách. Z uvedeného počtu bolo zistených 757 nedostatkov. Uviedla to v aktuálnej správe Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

"Mimo pracovnej doby bolo vykonaných 83 úradných kontrol, počas ktorých inšpektori skontrolovali 47 právnych subjektov a 67 prevádzok. Nedostatky boli zistené u 15 maloobchodných prevádzok," spresnila veterinárna správa.

Najviac nedostatkov pri úradných kontrolách potravín sa podľa ŠVPS identifikovalo v hygiene budov a prevádzky, v predaji po dátume spotreby, v hygiene technologického zariadenia, pracovných pomôcok a v označovaní.

"Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov a 58 blokových pokút v celkovej výške 2765 eur. Závažnejšie zistené nedostatky boli riešené v správnom konaní uložením opatrení a sankcií v zmysle zákona o potravinách. V sledovanom období nadobudlo právoplatnosť 52 rozhodnutí o pokute v správnom konaní vo výške 36.900 eur. Najvyššia právoplatná pokuta predstavovala 5000 eur," dodali veterinári.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.