TELEMEDICÍNA: Dôvera prináša poistencom novú službu „Lekár na diaľku“

Zdravotná poisťovňa Dôvera zaviedla pre svojich poistencov novú službu Lekár na diaľku, ktorá umožňuje konzultáciu s lekármi prostredníctvom telefónu alebo online. Tento praktický nástroj umožňuje riešiť bežné zdravotné problémy bez potreby osobnej návštevy ordinácie, čím sa šetrí čas a znižuje riziko návštev zdravotníckych zariadení, najmä v časoch zvýšeného výskytu infekcií.

Služba je dostupná pre všetkých poistencov a zahŕňa konzultácie nielen so všeobecnými lekármi, ale aj so špecialistami, napríklad z oblasti dermatológie, kardiológie, psychológie a iných odborov. Lekári vám môžu poradiť napríklad s dávkovaním liekov, interpretáciou výsledkov vyšetrení alebo vás pripraviť na operáciu.

Ďalším benefitom je dostupnosť služby DôveraLinka24, ktorá ponúka nonstop prístup k zdravotnej rade a je využiteľná doma i v zahraničí. Poistencom je dostupná na telefónnych číslach 0850 500 024 a 0905 500 024. Táto linka síce nenahrádza pohotovostnú službu, no pomáha pri riešení menej závažných zdravotných problémov, ako sú chrípka, alergie alebo menšie úrazy.

Cena služby

Pre prvých 3 500 poistencov, ktorí sa do služby prihlásia do 31. 8. 2025, je táto služba k dispozícii za akciovú cenu 4,90 EUR mesačne. Vďaka tejto inovatívnej službe sa poistenci môžu pohodlne a flexibilne postarať o svoje zdravie, a to bez nutnosti dlhého čakania v ambulanciách.

Akí lekári vás na diaľku vyšetria?

V rámci služby Lekár na diaľku vás môžu na diaľku vyšetriť:

  • Všeobecní lekári – pre bežné konzultácie a zdravotné problémy,
  • Špecialisti – z odborov ako dermatológia, kardiológia, psychológia a iné,
  • Pediatri – pre konzultácie týkajúce sa zdravotného stavu detí.

Táto služba umožňuje rýchly a efektívny prístup k zdravotnej starostlivosti a je veľkým krokom vpred v modernizácii zdravotníctva na Slovensku.

Ako to funguje?

Celá komunikácia po tom, ako sa vám lekár ozve, prebieha formou textu, môžete to byť aj telefonát alebo videorozhovor. Výhodou tiež je, že lekár vám môže po konzultácii s vami predpísať liek vo forme e-receptu a tento si môžete vybrať nielen na Slovensku, ale v celej Európskej únii. Pri výbere lieku v zahraničí však hradíte jeho plnú sumu.

Ak všeobecný lekár rozhodne, že na vyšetrenie je potrebná ďalšia konzultácia so špecialistom, môže vám vystaviť takéto odporúčanie. Ak sa tak stane, do 48 hodín vás bude cez aplikáciu MEDII kontaktovať príslušný špecialista. Môže to byť dermatológ, endokrinológ, gastroenterológ, chirurg, kardiológ, interný lekár, neurológ, oftalmológ, ortopéd, otorinolaryngológ, pneumológ, rádiológ alebo urológ.

Zdravotná poisťovňa Dôvera uvádza novinku "Lekár na diaľku", ktorá umožňuje konzultovať zdravotný stav cez mobilnú aplikáciu MEDDI. Táto služba prináša revolúciu do spôsobu, akým poistenci komunikujú s lekármi, čím šetrí čas aj náklady. Pre mnohých je riešením najmä v čase, keď je osobná návšteva lekára ťažko realizovateľná.
Benefity služby Lekár na diaľku:
Okamžitá konzultácia – Pacienti môžu získať odbornú radu priamo z pohodlia domova bez čakania v ordináciách.
Dostupnosť v zahraničí – Služba je k dispozícii aj počas ciest, takže sa pacient môže poradiť so slovenským lekárom kdekoľvek na svete.
Úspora času a nákladov – Znižuje potrebu cestovať, čím šetrí čas aj peniaze.
Bezpečnosť a pohodlie – Diskrétnosť v súkromí domova je pre mnohých výhodou, najmä pri riešení citlivých zdravotných problémov.
Akí lekári vás na diaľku vyšetria?
Služba zahŕňa rôznych odborníkov vrátane:
Všeobecných lekárov, ktorí poskytujú základnú zdravotnú starostlivosť a poradenstvo,
Špecialistov, ako sú dermatológovia, kardiológovia či gynekológovia, ktorí pomáhajú pri špecifických problémoch,
Pediatrov pre konzultácie zdravotného stavu detí.
Títo lekári sú pripravení pomôcť s diagnostikou, predpísaním liekov a poskytnutím rád na základe dostupných informácií.
Funkcie aplikácie MEDDI:
S aplikáciou MEDDI môžete:
Využiť videokonzultácie alebo chatovú komunikáciu,
Získať elektronické recepty,
Prezerať si históriu konzultácií a zdravotných záznamov,
Prijímať odporúčania lekárov priamo cez aplikáciu.

Aplikácia MEDDI ponúka množstvo užitočných funkcií pre poistencov Dôvery, medzi ktorými je aj možnosť prepojenia s inteligentnými zariadeniami. To znamená, že váš lekár môže vidieť údaje ako pohyb, pulz a ďalšie fyziologické dáta. Aj keď tieto informácie nie sú diagnosticky presné, môžu poskytnúť lekárovi lepšiu predstavu o vašom zdravotnom stave, čo môže byť užitočné najmä pri riešení drobnejších problémov alebo monitorovaní zdravotných údajov na diaľku.

Flexibilita zrušenia služby

Ak sa rozhodnete, že službu MEDDI viac nepotrebujete, môžete ju jednoducho zrušiť a poplatok vám už nebude účtovaný. Mali by ste však pamätať, že ak využívate akciovú cenu 4,90 eur mesačne, po zrušení už nemusíte získať túto výhodu späť. Cena za predplatné by potom mohla narásť na 8,90 eur mesačne.

Reálne skúsenosti

V našom praktickom teste sme absolvovali dve rôzne vyšetrenia prostredníctvom aplikácie. Prvé spojenie so všeobecným lekárom trvalo 9 minút, druhé konzultovanie prebehlo za 15 minút. Čakacia doba bola krátka a aplikácia nás upozornila na začiatok konzultácie, čo umožňuje vykonávať iné aktivity počas čakania.

Komunikácia začala cez chat a prebiehala veľmi podobne ako v klasickej ambulancii. Následne sme prešli na telefonický hovor, kde sme prebrali detaily zdravotného stavu. Lekári boli v oboch prípadoch profesionálni, príjemní a poskytli jasné odporúčania. V jednom prípade nám bol odporučený konkrétny špecialista na základe nášho miesta bydliska. V druhom prípade lekár odporučil voľne dostupné lieky a domáce opatrenia.

Prečo MEDDI?

Celková skúsenosť s aplikáciou MEDDI bola pozitívna. Služba je cenovo dostupná, keďže 4,90 eur mesačne je veľmi priaznivá cena za rýchly a efektívny prístup k zdravotnej starostlivosti. Pre poistencov Dôvery je táto aplikácia výborným nástrojom, ktorý šetrí čas, minimalizuje stres spojený s návštevou ambulancií a umožňuje flexibilne riešiť zdravotné problémy z pohodlia domova.

Lekár na diaľku poskytuje pohodlný a bezpečný spôsob, ako riešiť svoje zdravotné problémy bez nutnosti navštíviť lekára osobne, čo z tejto služby robí neoceniteľného pomocníka pre všetkých poistencov Dôvery.

rNUlife / Dôvera

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.