Dni španielskeho filmu: Oslava južanskej európskej kinematografie v kine aj online

Tento rok si priaznivci španielskej kinematografie môžu užiť pestrú filmovú ponuku počas Dní španielskeho filmu, ktoré prebiehajú od 5. do 9. októbra. Vďaka hybridnému formátu, ktorý kombinuje kino a online premietania, môžu diváci sledovať filmy nielen v bratislavskom Kine Mladosť, ale aj z pohodlia domova.

Oslavy začínajú filmom "7 francúzskych biliardových stolov" od režisérky Gracie Querejety, dostupným online počas 48 hodín prostredníctvom kanálu Vimeo Cervantesovho inštitútu. Šesť filmov, ktoré sú súčasťou cyklu Ľudská geografia, bude premietať naživo bratislavské Kino Mladosť. Tento oceňovaný melodramatický príbeh o sile žien zvládnuť životné krízy oslavuje solidaritu a verejné priestory.

Naživo v kine čaká divákov šesť filmov, ktoré spadajú do sekcie Ľudská geografia. Tieto snímky zdôrazňujú multikultúrnu a geografickú rôznorodosť Španielska, čím reflektujú bohatstvo tamojšej spoločnosti.

Filmový cyklus sa koná pri príležitosti osláv Dňa španielskej kinematografie (6. 10.), ktorý vzdáva hold a pripomína si španielske filmové dedičstvo. "Oslavy tohto dňa sa začnú sprístupnením filmu 7 francúzskych biliardových stolov od režisérky Gracie Querejety," podčiarkujú organizátori s tým, že ide o rodinný melodramatický príbeh ocenený na národných aj medzinárodných festivaloch. "Sústreďuje sa na silu žien prekonať ťažkosti a objaviť samy seba počas krízy. Film je oslavou verejných priestorov a vzájomnej solidarity," dodávajú k filmu, za ktorý herečky Maribel Verdú a Amparo Baró získali ceny Goya.

Program navyše ponúka jazykovú pestrosť, kde okrem španielčiny diváci počujú aj baskičtinu, galícijčinu, katalánčinu a ďalšie jazyky. Tento cyklus je príležitosťou ponoriť sa do rôznych kultúrnych vrstiev španielskeho filmu.

Program:

Film ONLINE prostredníctvom https://vimeo.com/institutocervantes

Od 5. 10. od 20:00 h do 7. 10. do 20:00 h

Siete mesas de billar francés

PREZENČNÉ filmy: Kino Mladosť, Bratislava

Geografía humana

07/10/2024
• 18:00 h: El vasco
• 20:15 h: Bienvenidos a España

08/10/2024
• 18:00 h: Chinas
• 20:15 h: Rendir los machos

09/10/2024
• 18:00 h: Vasil
• 20:15 h: Sica

Vstupné: 3 € na premietanie
 
Pridajte sa k nám a oslávte bohatstvo a rozmanitosť španielskej kinematografie!

https://www.kinomladost.sk/

Facebook

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.