Parketový Lev zareval z ďalekého Mexika: Nový album od bratislavských punkrockerov je tu!

Po štyroch rokoch od svojho debutového vinylu sa bratislavská punkrocková kapela Parketový Lev vracia s úplne novým albumom Z Mexika, ktorý opäť vychádza pod českým labelom PHR Records.

Album však nie je jedinou zmenou, ktorá sa v kapele udiala – došlo aj k výmene na poste basgitaristu. Z kapely odišla miestna punková legenda Dafy, aby sa venovala svojej formácii Dafy and the Rafters. Jeho miesto prevzal Michal Barč, známy z glamovej skupiny Friday Whiskey.

Kapela zreje ako víno Jadro kapely zostáva stabilné – bratia Ján a Jakub Hrčkovci spolu so zakladajúcim členom Alexom Opltom – no hudobne sa Parketový Lev výrazne posúva vpred. Zatiaľ čo ich debut vznikol rok po založení kapely, nová doska Z Mexika prináša vyzretejší zvuk, v ktorom stále cítiť energiu ramonesáckeho punku, no s prímesou bluesu, glamu a dokonca aj výraznými melódiami typickými pre pop.

Osobné texty aj punkové výkriky Album je zmesou osobných textov o láske a vzťahoch, ktoré sa miešajú s ostrými punkovými komentármi o spoločnosti. Napríklad riadky ako: "Tieňom mieriš na mňa, tvoja tvár je bezchybná / Spoznal som ten pocit a vedel čo znamená," nás vťahujú do emocionálnych zákutí, zatiaľ čo kapela nevynecháva ani klasické punkové výkriky proti sociálnym nespravodlivostiam.

Výzva v nahrávaní a limitovaný náklad Dve skladby z albumu nahrali v renomovanom štúdiu Exponent pod dohľadom Tomáša Kmeťa, zvyšok v bratislavskom MMC, kde mix a mastering zabezpečil Viliam Štrba. Album vychádza v limitovanom náklade 300 kusov na LP a kapela ho podporí na mini turné, ktoré sa však trochu oneskorilo kvôli zraneniu jedného člena kapely.

Špeciálne pre fanúšikov mačiek

Fanúšikov kapely určite poteší aj jedinečný detail – každý koncert sprevádza špeciálny plagát s mačkou, a skúsení mačkofili ľahko rozpoznajú, že niektoré z portrétovaných mačiek zdobia aj obal albumu Z Mexika, ktorý navrhol spevák Ján Hrčka, inak aj profesionálny výtvarník.

Kapela Parketový Lev je späť a prichádza ešte silnejšia, zrelšia a s novým basgitaristom. Punk, blues a glam sa stretávajú v jedinečnej kombinácii, ktorá rozhodne stojí za vypočutie!

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.