Bratislavské gurmánske dni 2024 ako culinario prinášajú týždeň chutí aj ideálnu príležitosť pre každého gurmána, ktorý si chce vychutnať to najlepšie z bratislavskej kuchyne!

Bratislavské gurmánske dni 2024 prinášajú milovníkom kvalitného jedla, vína a kávy až 9 dní gurmánskych zážitkov, ktoré sa budú konať od 19. do 26. októbra. Počas 2. ročníka tohto festivalu budú vybrané reštaurácie, vinotéky a kaviarne v Bratislave ponúkať špeciálne festivalové menu, pripravené za zvýhodnené ceny pre držiteľov tzv. Gurmán pasu. Ten si môžu návštevníci stiahnuť zadarmo a využívať zľavy až do 15 %.

V programe nebudú chýbať ani zážitkové podujatia, ako sú špeciálne degustácie vín, kaviarenské zážitky či kurzy varenia. Súčasťou festivalu bude aj bohatá gastronomická prehliadka mesta, vrátane prezentácií tradičných prešporských jedál vo vybraných reštauráciách. Hlavným lákadlom bude exkluzívna večera s michelinským šéfkuchárom Enricom Bartolinim, ktorý predstavia svoju šou v Kaštieli Pálffy.

Okrem špičkových jedál a nápojov budú pre návštevníkov pripravené aj súťaže a workshopy. Celý festival uzavrie 24. októbra špeciálne gurmánske soirée v reštaurácii ECK.

Príležitosť pre každého gurmána, ktorý si chce vychutnať to najlepšie z bratislavskej kuchyne

Lifestylový magazín a bedeker Gurmán na Slovensku cez Gurmán Festy v Bratislave a Košiciach za 12 rokov ich usporadúvania vytvoril tradíciu kvalitnej gastronómie pre ľudí, kde mohli spoznať tie najlepšie reštaurácie a kuchárov Slovenska, rovnako cez množstvo workshopov a prezentácií mohli spoznať nové trendy v stravovaní a novinky z produkcie slovenských farmárov.

Bratislavské gurmánske dni  sú len logickým pokračovaním tejto aktivity a z troch dní sa rozširujú až na osem. Priberajú do programu aj ďalšie aktivity a akcie, ktoré organizuje bedeker Gurmán na Slovensku (vydavateľ Radoslav Nackin), alebo už organizujú niektoré spolupracujúce organizácie a inštitúcie. Takto sa program rozšíri aj o podujatia kultúrne a edukačné, zhutní sa práve do týchto dní a bude tak vytvorený priestor pre návštevníkov mesta na gastro-turistiku alebo aj bežnú turistiku s bohatým zážitkovým programom na viac dní. Cieľom je v spolupráci s Bratislava Tourist Board zamerať sa prevažne na slovenských občanov a predstaviť im Bratislavu v inom spektre a možno aj cez gastronómiu a kultúru im oprášiť staré dobré časy!

Ako bude BGD fungovať

Bratislavské gurmánske dni ponúknu fanúšikom dobrého jedla, výborných vín a skvele kávy až 9 dní gurmánskych zážitkov pri degustáciách zaujímavých menu, degustáciách vín a kávy vo vybraných reštauráciách, kaviarňach a vinotékach celej Bratislavy za zvýhodnené festivalové ceny!

Na fotke je napríklad minuloročné menu z reštaurácie Bistric, ktoré pozostáva z:

👌Kačací kaldoun, zelenina, droby, majorán

👌Kuracie prsia supreme, paprika, kapusta, šúľance, vršatec

👌Vyprážaná šiška, tvarohový krém, nakladané slivky, biela čokoláda

Festival bude prebiehať tak ,že si hostia môžu vybrať z bohatej dennej ponuky a viacerých podujatí a eventov. Zmienené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu so svojimi špecialitami a ponuky degustácií, ktoré budú výnimočné a budú za zvýhodnené ceny pre držiteľov Gurmánskeho pasu . Nemusíte ho mať, ale potom nedostanete ponúkané menu za spomínané zvýhodnené ceny.

Gurmánsky pas si môžete stiahnuť na našej stránke ZDARMA !
ONLINE TU.

Sprievodné akcie plné zaujímavých tém, degustácií a svetových „Hviezdnych kuchárov“ doplnia festivalovú ponuku. Pozri si celý program BGD.

Všetky zľavy a prednostné rezervácie si môžete uplatniť iba s GURMÁN PASOM.

Sprievodné akcie BGD

Sprievodné akcie doplnia festivalovú ponuku. Pozrite si celý program BGD.                           

17.10. 2023        Otváracia večera BGD v reštaurácii Pri Mlyne v Lozorne.  

V rámci programu  “Hviezdy v Bratislave”  privíta o 19:00 Reštaurácia Pri Mlyne v Lozorne známeho rakúskeho šéfkuchára  Maxa Stiegela , Rakúsko, 1 Michelinom ocenený šéfkuchár. Jeho 5 chodové menu bude zamerané na suroviny z Malých Karpát a z Neusiedleru. Cena menu je 109 € + 15 € voliteľný alko/nealko pairing. Zľava pre držiteľov Gurmán pasov je 10 €. Rezervácie na: nikol@primlyne.sk (+421 903 343 453)

21.10. Back to the Roots by Enrico Bartolini – MUDEC 3 michelinské hviezdy

Charizmatický talian, 13-násobný držiteľ michelinských hviezd, zavíta do Kaštieľa Pálffy so svojou šou Back to the Roots II. Kulinársky zážitok v podobe 5-chodového degustačného menu bude doplnený párovaním vín slovenského vinárstva VIAJUR .
Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť ochutnať svetovú zážitkovú gastronómiu.
Rezervácie na: booking@kastielpalffy.sk

22.10.2024     Súťaž cukrárov o Korunovačný dezert Bratislavy 2025

Súťaže sa môže zúčastniť každý vyučený cukrár, majiteľ cukrárne alebo hobby cukrár. Súťažný dezert môže byť vo forme torty, zákusku, alebo rolády.Víťazný dezert bude počas celého roku 2024 promovaný ako Korunovačný dezert Bratislavy. Predsedom odbornej poroty je Jozefína Zaukolcová – viceprezidentka Sl. zväzu kuchárov a cukrárov. Viac info na stránke podujatia.

23.10. 2024       Zážitkový kurz Varenia – Domáca pizza a cestoviny

V prestížnej Škole varenia vo Sv. Jure so známym Talianskym šéfkuchárom Massimom Attanasiom, ktorého Massimo Ristorante je veľmi obľúbenou reštauráciou. Prihlásiť na kurz sa môžeš na: https://www.pregurmanov.sk/?page=kalendar. (zľava pre držiteľov pasu je 9 €)

Každý deň           Historické prehliadky Bratislavy

aj na tému gastronomickej histórie mesta zakončené pohárikom vínka.

Každý deň           Národný salón vín Slovenska

Špeciálne degustácie víťazov a šampiónov zo Slovenska        

24. a 25.10. Máš rád Prosecco a moderné autá? Spoznaj a otestuj KIA

13:00 – 18:00 predvádzacie jazdy v Auparku v showroome SlovaKIA auto – využite príležitosť spoznať a otestovať KIA auto a ochutnať Prosecco.

25.10. Grand Tasting Event

18:00 v Radisson Blu Carlton

V ďalšom pokračovaní tejto exkluzívnej akcie nám somelier Adam Greksa predstaví svetové vína, ktoré napáruje k menu pripravenému šéfkuchárom Michalom Hečkom. 8 svetových vín v sprievode 8-ich chodov. Cena 179 €, zľava pre držiteľov Gurmán pasov je 18 €.
Pozrieť si menu a vínnu kartu a následne objednať lístky môžete tu: www.societe.sk

PONUKA REŠTAURÁCIÍ od 19. – 26.10.2024:

ponuka 3-chodového menu, pričom minimálne jedno jedlo bude tradičné z Prešporka. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu v dni, kedy je reštaurácia otvorená a bude samostatne vytlačené a prezentované hosťom. Táto degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 10%.

Zoznam reštaurácií:

  • APOLKA 
  • CLOUD reštaurácia Hotel Double Tree Hilton
  • Brasserie La Marine
  • Otto bistro
  • Cozy coza
  • Dolnozemská krčma
  • Zylinder
  • Bistric – Záhorská Bystrica
  • Xenas kitchen – Devínska Nová Ves
  • Pri Mlyne –  Lozorno
  • Ako doma

PONUKA VINOTÉK:

špeciálne a tematické degustácie so záhryzom. Degustácie bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 15%.

Zoznam vinoték:

  • Portofino Winebar & Pasta
  • Vínimka by Provino
  • Wine Bar & Tapas by Provino
  • Mäd natural wine bar
  • Vinotéka pri Modrom kostolíku
  • Národný salón vín

PONUKA KAVIARNÍ:

špeciálne kaviarenské menu – kávička v kombinácii s koláčikom či limonádou. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu v dni, kedy bude kaviareň  otvorená. Degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 15%

Zoznam kaviarní:

  • LOT Coffee
  • BLACK coffee
  • TWO ZEBRAS
  • Kafe Lampy

Podujatie podporujú: SlovaKIA auto, Rádio SLOVENSKO 1, Bratislava Tourist Board a Slowin.sk – eshop s vínom.

VIAC na: Bratislavské gurmánske dni (bratislavskegurmanskedni.sk)

Facebook

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.