Herečka a speváčka Katarína Andrejcová vzdáva novinkou Kým ťa mám hold všetkým tým, ktorí nám v živote dodávajú odvahu byť sami sebou 

Herečku a speváčku Katarínu Andrejcovú môžeme už dlhodobo poznať z divadla, či televíznej obrazovky a najnovšie aj zo slovenských rádií pod umeleckým menom KATA. Teraz prichádza s atmosferickou tanečnou novinkou "Kým ťa mám", ktorú chce venovať všetkým našim najbližším, ktorí nám v živote dodávaju silu a odvahu kráčať vpred, púšťať sa aj do vecí z ktorých máme strach a hlavne byť sami sebou. 

Na piesni spolupracovala s hudobným producentom a skladateľom Adamom Ilyas Kurucom, ktorý má na svojom konte veľké úspechy nielen na Slovensku ale aj v zahraničí, ako napríklad soundtrack k PC hre Mafia II., projekty s Grammy ocenenými umelcami Rodrigo a Gabriela, ktorí sa podieľali aj na soundtracku k Pirátom z Karibiku, spolupráce s Los Angeles Philharmonic, BBC Concert Orchestra, Hollywood Bowl Orchestra a iné... 

Jeho bohaté skúsenosti naprieč žánrami priniesli aj do tejto skladby jedinečnosť v spojení snového popu a tanečného drum&bassu. Éterický hlas a poetický text, ktorého autorkou je samotná KATA svojou intímnou, no pritom tanečnou energiou vyniká v priestore elektronického popu. 

“Občas nám prídu do života ľudia, o ktorých sme ani nevedeli, že sme ich potrebovali... Títo ľudia nás inšpirujú, motivujú, dodávajú nám vieru, nádej a silu byť tými verziami seba, ktorými sme už tak dlho chceli byť, no sami sme si stáli v ceste. A nemusí to byť nutne len v romantickom zmysle. Môžu to byť členovia rodiny, kolegovia, kamaráti…  Zrazu pri nich máme pocit, že sme sami sebou viac, ako kedykoľvek predtým... Púšťame sa do vecí, na ktoré sme si dlho nevedeli trúfnuť, no pritom sme po nich túžili. Títo ľudia nám pripomínajú, kým naozaj sme a až kam dokážeme rásť. Pri nich sa opäť púšťame bezhlavo a hladno do života, akoby nebolo zajtra, akoby naozaj neexistovalo nič iné iba tu a teraz a nezastaví nás ani strach z pádov alebo zlyhaní, odlišnosti alebo nezapadania, dokonca ani strach z vlastnej samoty,” dodáva KATA.

Skladba prichádza na svet aj s tematickým videoklipom. Vznikal v uliciach Bratislavy a zachytáva niektoré z najikonickejších lokalít hlavného mesta, ktoré aj samotná speváčka v osobnom živote obľubuje, ako nočne vysvietení pamätník Slavín, fontánu Družba na Námestí slobody či nový Starý most. Natáčanie prebiehalo počas dní intenzívnych dažďov a diváci môžu na záberoch zahliadnuť aj Dunaj v stave maximálneho rozvodnenia. Na videoklipe KATA opäť spolupracovala s filmovým režisérom a kamarátom Romanom Chrappom

“Neviem, či je to tým, že sa už dlhé roky kamarátime, alebo sa dlhé roky kamarátime práve preto, že je tomu tak, ale s Romanom máme v mnohom podobné vnímanie a cítenie. To sa opäť ukázalo aj v tomto prípade. Hneď po vypočutí tejto skladby prišiel s víziou, ktorá krásne vystihovala aj tú moju. Jednoduchý, spontánny, odviazaný, uvoľnený, slobodný, veselý a…ľúbiaci. Ľúbiaci život so všetkým, čo k nemu patrí. Taký by mal tento videoklip byť. A taký aj je,” spomína KATA.

Touto novinkou KATA pokračuje v ceste do sveta hudby, ktorú nedávno odštartovala úspešným debutom s názvom Nová éra nepokoja. Aktuálne okrem herectva pracuje aj v štúdiu na ďalších skladbách, na ktoré sa môžeme tešiť už čoskoro. 

Kým ťa mám je dostupná na všetkých digitálnych platformách. 

Slovenská herečka a speváčka Katarína Andrejcová vydala svoj autorský debut koncom mája s názvom “Nová éra nepokoja”

Link na VIDEOKLIPINSTAGRAM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.