Začína sa študentský filmový Festival Áčko v duchu ústrednej témy kontrastov

Srdečne by sme Vás v mene organizačného tímu festivalu Áčko 2024 chceli pozvať na jeho 28. ročník , ktorý sa koná v dňoch 23. až 26. októbra na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU.

Ústredná téma: KONTRASTY

Vytvorme spolu atmosféru, kde sa každý bude cítiť prijatý vo svojich kontrastoch

Tento rok sa festival nesie v znamení témy „Kontrasty“, ktorá vyzdvihuje protiklady v živote, umení aj spoločnosti. Vytvárajú bohatú a inšpiratívnu skúsenosť pre divákov a poskytujú priestor na objavovanie nových foriem a prístupov k umeniu. Sú kontrastmi v žánroch, témach a prístupoch. Nie však spôsobom separácie, ale práve zbližovanie skrze rozdielnosť.

Téma kontrastov bude rezonovať nielen na plátne, ale aj v celkovej atmosfére festivalu. Každý príbeh, každý film prináša nový pohľad na svet rôznorodosťou tém či samotným spracovaním. Kontrasty sú zároveň symbolom toho, ako sa odlišnosti môžu spojiť do niečoho silného a inšpiratívneho.

Festival je otvorený verejnosti, filmovým nadšencom a aj záujemcom o štúdium na škole. Zúčastňujú sa nielen projekcií, ale aj diskusií medzi poslucháčmi a znalcami o súčasných trendoch v kinematografii.

Otvárací ceremoniál sa uskutoční 23.10.2024 18:00 v Divadle LAB, DF VŠMU, Svoradova 4, Bratislava. 

Záverečný ceremoniál sa uskutoční 26.10.2024 o 18:00 v
Divadle LAB, DF VŠMU,
 Svoradova 4, Bratislava.

Program festivalu a podrobné informácie nájdete na linku: www.festivalacko.sk

Facebook

rNUlife. sk / Tím Áčko 2024

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.