Lab on Fire vydali nový singel inšpirovaný Berlínom

Pražská formácia Lab on Fire na konci júla vydala nový singel Berlin Night. Ten okrem titulnej piesne obsahuje aj b-stranu, skladbu pomenovanú Kreuzberg. Základy oboch piesní dvojice, ktorú tvoria Jan Kleníka a Prokop Sloboda, vznikli počas ich tvorivého pobytu v nemeckej metropole.

V decembri minulého roka boli skladby dokončené a nahrané potom boli začiatkom tohto leta v ich pražskom štúdiu. Priamo v uliciach Berlína vznikol k novému singlu aj videoklip. "Berlín je pulzujúce mesto, ktoré žije non stop, súčasne v sebe ale má určitú surovosť. A jeho atmosféra je v oboch pesničkách podľa mňa veľmi zrejmá. Sú podstatne živšie a rýchlejšie ako veci z nášho predošlého EP Imperfection, súčasne sme sa ale v nich snažili o zachovanie nášho charakteristického soundu.

Klip pre singel Berlin Night sme natáčali v Berlíne absolútne improvizovane, scenár mal asi dva riadky. Celú film crew tvorila kapela a kamaráti bez nároku na honorár, takže aj tentoraz platilo pravidlo, že klipy točíme, pretože nás to baví," hovorí Prokop Svoboda. Nový singel Lab on Fire oficiálne pokrstia 24. septembra na svojom plánovanom pražskom koncerte, ktorý odohrajú na lodi Altenburg 1964.

Lab on Fire

Lab on Fire sú multiinštrumentalista a producent Jan Kleníka (ex-Ohm Square, sklenik i.) a spevák Prokop Sloboda (ex-Hyena Family, sklenik). Koncertne ich potom dopĺňajú ešte speváčka Zaelbeth, bubeník Jiří Stivín a gitarista Yarda Helešic. V minulom roku vydali svoj debutový EP Imperfection, v súčasnosti pracujú na svojom debutovom dlhohrajúcom albume.



rNUlife.sk / Mimi Filová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.